so blauw

In de blauwe groep zitten nu (maart 2017) 6 jongens en 7 meisjes.

Op maandag zijn Annelies en  Jose  in de groep
Op dinsdag zijn Annelies en Kristel in de groep
Op woensdag zijn Annelies en Kristel in de groep
Op donderdag zijn Debbie en Jose in de groep
En op vrijdag zijn Debbie en Jose in de groep.

We hebben op maandag, dinsdag en vrijdag gym bij Natascha in de gymzaal, de gymles is altijd gestructureerd dmv een onderdeel met een groepje dat doorschuift.
Op dinsdag koken we met de groep. We maken kleine gerechtjes zoals een milkshake, fruitsaladen etc… Hiervoor doen we de in de ochtend de boodschappen in tweetallen, soms met de hele groep. Hierbij letten we ook op het verkeer onderweg.
Op donderdag gaan we met de hele groep naar de gymzaal, we doen dan veel met muziek.
Vrijdag gaan we wandelen naar de supermarkt, we doen dan boodschappen voor de broodmaaltijd. Elke vrijdag hebben we broodmaaltijd. De kinderen hoeven dan geen brood mee naar school.

blauw-1     blauw-2

In de blauwe groep zijn we veel bezig met woordenschat, voorlezen, de vormen en het pictolezen. Er is ook al een groepje kinderen bezig met het aanleren van de letters. We werken groepsdoorbroken met de gele groep.
Met rekenen werken met de “rekenboog” methode. Veel praktisch werken.

Met knutselen bieden we zoveel mogelijk verschillende technieken aan.

blauw-3

Spelen doen we door middel van het keuzebord. De picto’s van de hoeken hangen wij op. De kinderen kunnen dan hun eigen foto bij de picto naar keuze hangen.

Voor vragen kunt u altijd bij ons terecht, telefonisch voor en na schooltijd. Of via de mail: blauw.zevenster@stichtingschool.nl

Groetjes Annelies, Debbie, José & Kristel

Nieuws

Buitensport/speldag blauw, geel, mbc

donderdag 15 juni

Vandaag hebben Blauw, Geel en MBC een buitensport- en speldag gehad. Wat een bof dat het zulk mooi weer was. Er was een heel spellenparcours uitgezet. Een waterglijbaan, schatgraven in de zandbank, een “staartjesafpak”spel en nog veel meer. Tussen de middag waren er door een moeder gebakken pannenkoeken. Ook waren er weer veel hulpouders. Foto’s

Lees verder

schoolreis blauwe groep

woensdag 31 mei

Dinsdag 23 mei gingen we op schoolreisje naar de Huif,  een zorgboerderij in Lelystad. We gingen om 9.45 uur met 1 busje en 2 auto’s richting de Huif. Toen we daar aankwamen, werden we welkom geheten door oud-leerlingen van de Zevenster die daar nu werken.  De huifkar stond al voor ons klaar.  Dat was wel

Lees verder

De blauwe groep werkt aan vormen

donderdag 20 april

De blauwe groep werkt uit het vormenboek (grondvormen om tot letters te komen) uit de methode “Lezen moet je doen”. Hier ervaren de leerlingen de vormen met klei.  De vorm het rondje en de vorm lange stok.

Lees verder

Project “de mooiste vis”

maandag 27 maart

De blauwe groep heeft gewerkt aan het project de mooiste vis

Lees verder

De blauwe groep heeft kerststukjes gemaakt

donderdag 15 december

Maandag was er in de blauwe groep helemaal kerstsfeer. Een tafel vol potjes, takken groen, versieringen om kerststukjes te maken. Gelukkig kwamen er ook een paar moeders helpen.

Lees verder

In de blauwe groep

woensdag 28 september

De blauwe groep heeft vorige week aan de kleur groen (“Rupsje Nooitgenoeg”) gewerkt. Het cijfer 2 en de kleur groen, techniek stempelen met een spons.    Spelen in de huiskamerhoek : dat past best hoor.

Lees verder

Leerlingen blauwe groep helpen de stagiaire

dinsdag 20 september

Anestasija, de stagiaire van de blauwe groep, is bezig voor haar opleiding met een muziekdoos, De kinderen uit blauw helpen haar met versieren.     

Lees verder

kleur geel/het rondje

donderdag 15 september

In de blauwe groep hebben ze het over de kleur geel/ het rondje (vormen boek en het versje over de zon)

Lees verder