so geel

In de Gele groep zitten 12 kinderen. We hebben dit jaar drie meisjes en negen jongens.

Als groepsleiding zijn op maandag en dinsdag Yvette en Elisa in de groep. Op woensdag, donderdag en vrijdag zijn Iris en Elisa in de groep.

Dinsdag en vrijdag hebben we gym. Dit wordt gegeven door Natascha in de gymzaal. Vaak werken we dan in kleine groepjes die rouleren, en soms wordt er afgesloten met een tik spel.

Koken doen we ook met de gele groep. Één keer in de drie weken geeft Kristel ons kookles. We leren dan snijden, verdelen, afmeten en roeren. Maar ook dat je voorzichtig moet zijn met de hete pannen. En dat je na het koken moet afwassen en op moet ruimen. Koken wordt gedaan in kleine groepjes van ongeveer vier kinderen. In het contactschriftje laten we van te voren weten wanneer we gaan koken.

Iedere dag bekijken we met elkaar de kalender en oefenen we de dagen van de week en de maanden van het jaar. Ook hangt het dag rooster die we doornemen met de leerlingen.

Op maandag hebben we altijd een vertelkring. De kinderen kunnen dan vertellen over het weekend. Het luisteren naar elkaar en wachten op de beurt komt dan ook aan de orde.

In de gele groep zijn we druk bezig met het leren van de letters en het leren lezen. Pictolezen en de vormen uit het vormenboek komen bij ons in de groep terug. Met rekenen werken we met de rekenboog. Een leuke methode voor onze leerlingen omdat een praktische methode is.

Met knutselen werken we vanuit een thema. Dit thema komt ook terug tijdens kringmomenten zodat we de woordenschat oefenen. Met knutselen bieden we verschillende technieken aan.

Voor vragen kunt u altijd bij ons terecht, telefonisch voor en na schooltijd. Of via de mail:geel.zevenster@stichtingschool.nl

Groetjes Yvette, Iris en Elisa

gele-groep

Nieuws

Geel heeft zomerschilderijen gemaakt.

donderdag 22 juni

Hierbij een collage van ons zomerschilderij. De leerlingen mochten eerst de kleurplaat in kleuren met wasco. Hierna gingen we toveren met blauwe ecoline. Om het schilderij af te maken hebben ze zand gestrooid en wat schelpjes geplakt. Zo zijn er weer verschillende technieken aan de orde gekomen Groetjes van Geel  

Lees verder

Buitensport/speldag blauw, geel, mbc

donderdag 15 juni

Vandaag hebben Blauw, Geel en MBC een buitensport- en speldag gehad. Wat een bof dat het zulk mooi weer was. Er was een heel spellenparcours uitgezet. Een waterglijbaan, schatgraven in de zandbank, een “staartjesafpak”spel en nog veel meer. Tussen de middag waren er door een moeder gebakken pannenkoeken. Ook waren er weer veel hulpouders. Foto’s

Lees verder

schoolreis gele groep

woensdag 31 mei

Dinsdag 23 mei waren we met de Gele groep op schoolreisje naar de Spelerij in Dieren. Wat vonden ze het spannend! Na iets meer dan een uurtje in de grote bus waren we dan eindelijk bij de Spelerij. Hier kregen we een plek aangewezen waar we onze tassen konden ophangen en dit was ook de

Lees verder

Lentebomen in de gele groep

maandag 3 april

De gele groep heeft voor de jaargetijdenlijn een mooie lenteboom gemaakt. We hebben hierbij verschillende technieken gebruikt zoals propjes maken, vouwen, scheuren, plakken, verven met je vinger en knippen.

Lees verder

“Ik lekker fit” in de gele groep

donderdag 9 februari

In de Gele groep zijn we bezig met het project ‘ik lekker fit’. We besteden tijdens dit project ook aandacht aan het thema ‘ik’. Hoe zie ik eruit, wat heb ik aan, hoe groot ben ik en ga zo maar door. Ze mochten ook zichzelf gaan na tekenen met behulp van de buurman of buurvrouw.

Lees verder

Naar de bibliotheek

vrijdag 14 oktober

Gisteren zijn de oranje en gele groep naar de bibliotheek geweest in verband met de kinderboekenweek. Hier  mochten we zeven boeken lenen per groep. Het was wel spannend hoor. Eerst met zijn allen in een lange rij naar de bibliotheek wandelen. Goed opletten op het verkeer en met oversteken. Bij de bibliotheek verschillende boeken bekeken

Lees verder

De gele groep heeft zwaluwen geknutseld

woensdag 14 september

De gele groep heeft druk geknutseld en een mooie grijze zwaluw gemaakt….(het zwarte papier was op). De leerlingen zijn helemaal blij met hun vogels.    

Lees verder