so oranje

De oranje groep bestaat uit tien leerlingen in de leeftijd van 9 tot en met 12 jaar.
De jongens en meisjes werken iets vaker of iets langer zelfstandig aan hun tafel dan de leerlingen uit de groepen blauw en geel, waarin deze kinderen vorig jaar zaten.
Een aantal zit voor het tweede of derde jaar in oranje, maar dit heeft niks te maken met doubleren.
De school kijkt bij het samenstellen van groepen naar vaardigheden, combinaties van en aantal kinderen, leeftijd, hulpvraag enzovoort.
Drie begeleiders zijn verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in de klas: Lenny, Klaas en Linda.
We hebben twee stagiaires, één op donderdag en één op vrijdag.
Samen steken we veel energie in het geven van individuele aandacht en ondersteuning, maar ook in het bewaken van een veilige en goede sfeer.
Dat leerlingen graag naar school komen, zien wij als voorwaarde voor willen en kunnen leren.
Lezen, motoriek ( schrijfpatronen of letters en cijfers schrijven), rekenen, knutselen, tekenen, muziek, gym, binnen en buiten spelen, wereldoriëntatie, koken, gezamenlijke eten en drinken…
met picto’s van deze lessen en activiteiten geven we het dagritme aan.
We oefenen het benoemen van de dagen van de week, de datum en seizoenen dagelijks in de kring m.b.v. gebaren en liedjes.
De groep gaat wel eens buiten school naar de supermarkt of naar de bibliotheek om boeken te lenen. Dit kan meteen beschouwd worden als een verkeersles.
Projecten worden soms in het so gezamenlijk gedaan, denk aan het thema van de Kinderboekenweek en Ik lekker fit. We hebben ook eigen projecten, waaraan we onze lessen koppelen.
Oranje is een groep, waar veel geleerd en beleefd wordt. Unieke kinderen met hun eigen tempo en vol verrassingen.

Samen sterk.

Lenny. Linda, Klaas

Heeft u vragen of opmerkingen, kunt u altijd mailen naar het volgende mailadres: oranje.zevenster@stichtingschool.nl

  

spelletjes doen met elkaar    memory en schaken

project ik lekker fit suiker bijhouden

knutselwerkjes het zwembad

Nieuws

buitengewone sportdag De Ruimte oranje en groen

donderdag 15 juni

Vandaag was de jaarlijkse buitengewone sportdag bij De Ruimte in Dronten. De oranje en groene groep hebben hier , samen met andere scholen, aan meegedaan. Wat een feest was het weer. Voor meer foto’s zie het foto album (rechtsonder op deze pagina)

Lees verder

Het schoolreisje van de oranje groep.

zaterdag 3 juni

  Nadat we het laatste bolletje op de aftelkalender hadden weggestreept, was het eindelijk zo ver: 23 mei, de dag van het schoolreisje, de dag waarop we met zijn allen naar de Spelerij in Dieren zouden gaan. Prachtig weer was het, om naar een buitenspeelpark te gaan. Na een busreis van een uur en een

Lees verder

Bouwen met suikerklontjes

maandag 23 januari

Alle groepen hadden suikerklontjes om bij te houden hoeveel suiker er in het drinken zit wat de hele dag gedronken wordt. De oranje groep heeft van de suikerklontjes gebouwen van gemaakt. Dat was een heel gezellige activiteit.  

Lees verder

Kerstknutselopdracht oranje groep

donderdag 22 december

knutselopdracht: kerstboom van takken maken

Lees verder

Geldrekenen en wereldorientatie: een kerstkaartje kopen

donderdag 22 december

Geldrekenen en wereldorientatie: een kerstkaartje kopen (in de “winkel” van Jaimie en Klaas) Vervolgens er iets op schrijven. En dan echt op de post doen.

Lees verder

Sintknutsels en leren met sint

zondag 4 december

Lees verder

Naar de bibliotheek

vrijdag 14 oktober

Gisteren zijn de oranje en gele groep naar de bibliotheek geweest in verband met de kinderboekenweek. Hier  mochten we zeven boeken lenen per groep. Het was wel spannend hoor. Eerst met zijn allen in een lange rij naar de bibliotheek wandelen. Goed opletten op het verkeer en met oversteken. Bij de bibliotheek verschillende boeken bekeken

Lees verder