vso bb-a

De Bb-a groep.

We beginnen dit jaar met  15 leerlingen, waarvan  6 meiden en 9 jongens.

Er is dit jaar maar 1 bovenbouwgroep.

In de praktijk zal niet iedere leerling er altijd zijn  omdat de leerlingen veel stage lopen. Dit kan variëren van 1,2 of zelfs drie dagen. Ook zullen er in de loop van het jaar leerlingen het werktraject ingaan en de school verlaten.

De meeste leerlingen in deze groep zijn al bezig om hun werktraject op te bouwen. De meeste leerlingen hebben ook al voorkeur/keuze voor een bepaalde richting en we begeleiden de leerlingen hierbij.  Het is tenslotte het belangrijkste doel dat de leerling een plek in de maatschappij krijgt en daar ook gelukkig is en van daaruit misschien weer verder kan komen.

Er wordt gewerkt volgens een vast rooster. Niet iedere leerling zal alles volgen i.v.m. stage . We werken daarnaast ook aan de leer wens en behoeften van de leerling. Wat is voor hem/haar belangrijk en wat vind hij/zij zelf belangrijk.

Op maandag en vrijdag  is er gym, gegeven door de vakleerkracht. Verder zal er op een extra moment in de groep maar ook tijdens de pauzes buiten aandacht besteed worden aan bewegen. Er is op maandag voor een aantal leerlingen koken in de keuken o.l.v. Janet . Dit is gericht op wonen zodat ze (redelijk)  zelfstandig een verantwoorde maaltijd leren bereiden.

In de groep ligt de nadruk  op het leren omgaan en toepassen van het geleerde . Dit komt o.a. naar voren bij het geld rekenen, budgetteren, verkeer, praktisch rekenen, formulieren invullen, gezond gedrag, EHBO, burgerschap enz.

Dit jaar is er geen doe-week maar gaan we op stagekamp met de middenbouw.

Op de dagen dat ik er niet ben,  op  de  vrijdag , zal Dorina  in de klas zijn.

We maken er weer een gezellig en leerzaam jaar van. Mede met behulp van onze stagiaire Nikita.

José, Willemien, Trees
bba.zevenster@stichtingschool.nl

Nieuws

Survival mba, mbb, bba

zaterdag 24 juni

Vrijdag was de survival in het belevenissenbos voor mba, mbb en bba. Het was een erg geslaagde dag.  Mooi weer en een super goede sfeer. De kids hebben weer enorm genoten. Kyra uit mbb heeft een verslag geschreven : Het zevensteren nieuws (Foto’s in Foto album rechtsonder)

Lees verder

bb-a praktische les met tulpen

vrijdag 14 april

Een aantal leerlingen van BB-A hebben in het kader van de lente tulpen geplukt op de boerderij van juf José en die verkocht in school. Plukken, bosjes maken, geld innen, geld wisselen enz enz. Een goede praktische les. Vooral Tosin , Simone en Houcine zijn er druk mee geweest en zijn ook mee geweest naar

Lees verder

Het stagekamp van Yunus

vrijdag 14 april

Mijn vader heeft me die maandag naar school gebracht. Ik had een kleine bruine koffer met spullen erin: tandenborstel, shampoo, onderbroek, sokken, zwembroek, hemd, een trui en een broek en mijn zwembroek. Mijn vader heeft gezwaaid en hij had wel haast. Ik was mijn paspoort vergeten en dat had ik nodig om naar België te

Lees verder

Het stagekamp van Simone

vrijdag 14 april

Maandag 3 april vertrok ik voor de derde of vierde keer naar het stagekamp. Dat is op het Landalpark het Vennebosch. Ik had veel zin om er weer heen te gaan want de vorige keren waren ook zo leuk. Helaas is het waarschijnlijk mijn laatste keer. Na een best lange reis kwamen we aan en

Lees verder

Het stagekamp volgens Rahima

vrijdag 14 april

Toen ik ’s maandags wakker werd voelde ik me blij en rustig want ik was niet zenuwachtig om op kamp te gaan. Ik had er veel zin in! Ik pakte mijn spullen en mijn moeder bracht me weg. Op school moesten we nog even wachten en daarna gingen we weg met de bus. Het was

Lees verder

De laatste dag van het stagekamp van mbb en bba

vrijdag 7 april

Vandaag komen ze weer terug, maar ze hebben de afgelopen dagen hard gewerkt, maar ook leuke dingen gedaan. Gefietst naar België (of met de auto mee voor wie niet zo goed kan fietsen), lekker uit eten en als afsluiting ook nog gebowled.

Lees verder

Stagekamp mbb en bba

woensdag 5 april

mbb en bba zijn deze week op stagekamp bij Landal Het Vennenbos. Overdag werken en daarna luieren, uitrusten, zwemmen, lekker eten……..

Lees verder

Dit jaar gaan bba en mbb samen op stagekamp!!!!

donderdag 16 februari

Net als voorgaande jaren vindt het stagekamp plaats op het Vennenbos in Brabant, een park van Landal. De stageweek is van maandag 3 t/m 7 april 2017. De leerlingen en het personeel zullen daar een aantal uren per dag stage lopen. Zo verdienen we de huur van de huisjes en na het werk blijft er nog

Lees verder

MBA, MBB, BBA naar het zwembad

donderdag 1 december

Maandag 28 november 2016 met MBA, MBB, BBA naar het zwembad geweest. We hebben verschillende leuke activiteiten gedaan. Jordi de gymstagiair heeft dit georganiseerd en geregeld. Iedereen heeft zich prima vermaakt. De leerlingen waren na afloop helemaal op!  

Lees verder

Bezoek van oud leerling Henny

zondag 27 november

Afgelopen donderdag is oud leerling Henny bij ons in de klas geweest. Zij heeft laten zien wat voor mooie dingen ze allemaal maakt van zeep (geur) en kaarsen (geur) . Ze doet dit samen met haar moeder en gaat het ook verkopen. Ze heeft dit geleerd in Thailand, waar ze regelmatig naar toe gaat omdat

Lees verder