vso mb-a

vso mb-a

Mb-A is de jongste middenbouwgroep van het VSO. Het is een groep, waarin naast de cognitieve vakken ook de oriëntatie op praktijkgericht werken steeds meer aan de orde komt. De nadruk zal dit schooljaar meer liggen op het gebied van wonen en werken. Natuurlijk blijven we aandacht besteden aan het cognitieve gedeelte, maar we proberen zoveel mogelijk het geleerde te koppelen aan de praktijk.

In de groep zitten 13 leerlingen, waarvan 7 jongens en 6 meisjes in de leeftijd van 14 t/m 17 jaar. Alle leerlingen zijn geïndiceerd voor het zml-onderwijs.

De niveauverschillen lopen op cognitief gebied redelijk uiteen, maar toch proberen we juist een aantal lessen gezamenlijk aan te bieden en te realiseren om zo gebruik te maken van elkaars sterke kanten en kwaliteiten. Ook werken wij samen met de andere middenbouw en bovenbouwgroep, waardoor wij nog beter in kleine groepjes op diverse niveaus kunnen werken.

De omgang met elkaar vinden wij erg belangrijk in een groep, zodat iedere leerling zich veilig en gewaardeerd voelt. We geven veel complimenten als we positief gedrag zien en spreken dit ook naar elkaar uit. Dit geldt ook voor opmerkingen die misschien niet zo op hun plaats zijn.

Zelfredzaamheid vergroten is een belangrijk aspect in het totale onderwijsaanbod bij ons op school en zo ook binnen deze groep.

De leerlingen werken ook dit schooljaar met een schoolagenda. Hierin schrijven we elke donderdag, samen met de leerlingen, de planning voor de komende week. Voor thuis betekent dit dat de ouders/verzorgers in de agenda kunnen kijken wanneer een leerling iets heeft/moet. En ook kunnen ouders hier een mededeling in zetten.

De leerlingen hebben behoefte aan veiligheid, structuur, begeleiding en ondersteuning. Om in te spelen op deze behoefte wordt veel duidelijkheid gegeven over hoe de dag is opgebouwd.  We geven duidelijk aan wat verwacht wordt op de verschillende gebieden.

Het dagprogramma wordt in beeld gebracht m.b.v. picto’s en analoge tijdsweergave.

Herhaling en training zijn vaste onderdelen van het lesprogramma om geleerde vaardigheden te behouden en te onderhouden.

Rachelle, Jannie, Trees

mba.zevenster@stichtingschool.nl

Nieuws

Survival mba, mbb, bba

zaterdag 24 juni

Vrijdag was de survival in het belevenissenbos voor mba, mbb en bba. Het was een erg geslaagde dag.  Mooi weer en een super goede sfeer. De kids hebben weer enorm genoten. Kyra uit mbb heeft een verslag geschreven : Het zevensteren nieuws (Foto’s in Foto album rechtsonder)

Lees verder

mba : rekenen met spinners

maandag 22 mei

Leuk! rekenen met fidget spinners              

Lees verder

MBA bestudeerd de wereld

vrijdag 19 mei

In de klas hebben we de afgelopen weken gewerkt aan het thema de wereld. Bij de opdracht de werelddelen in een kaart schrijven werd de wereldkaart wel van een hele gekke kant bestudeerd.  

Lees verder

Naar de sportschool tijdens het project “ik lekker fit”.

woensdag 1 maart

Vrijdag 10 februari zijn we met de klas naar de sportschool geweest. Het was in “Pauwendaal”. We werden in twee groepen verdeeld. De eerste groep ging trainen op de hometrainer en de roeimachine en andere fitness apparaten. Groep 2 ging een spel doen. Dit was met een bal en van plaats verwisselen. En toen kregen

Lees verder

MBA, MBB, BBA naar het zwembad

donderdag 1 december

Maandag 28 november 2016 met MBA, MBB, BBA naar het zwembad geweest. We hebben verschillende leuke activiteiten gedaan. Jordi de gymstagiair heeft dit georganiseerd en geregeld. Iedereen heeft zich prima vermaakt. De leerlingen waren na afloop helemaal op!  

Lees verder