vso mb-b

MB-B is de oudste middenbouwgroep van het VSO. Het is een groep, waarin er naast de cognitieve vakken ook de stages en het praktijkgericht werken steeds meer aan de orde komen. De nadruk zal dit schooljaar meer liggen op het gebied van wonen en werken. Natuurlijk blijven we aandacht besteden aan het cognitieve gedeelte en we proberen het geleerde zoveel mogelijk  te koppelen aan de praktijk.

In de groep zitten 13 leerlingen, waarvan 7 jongens en 6 meisjes in de leeftijd van 15 t/m 17jaar. Alle leerlingen zijn geïndiceerd voor het zml-onderwijs.
De niveauverschillen lopen op cognitief gebied redelijk uiteen, maar toch proberen we juist een aantal lessen gezamenlijk aan te bieden en te realiseren om zo gebruik te maken van elkaars sterke kanten en kwaliteiten.
Ook op het gebied van zelfredzaamheid, spelontwikkeling en belevingswereld zijn er een aantal verschillen.
De omgang met elkaar vinden wij erg belangrijk in een groep, zodat iedere leerling zich veilig en gewaardeerd voelt. We geven veel complimenten als we positief gedrag zien en spreken dit ook naar elkaar uit.

Zelfredzaamheid vergroten is een belangrijk aspect in het totale onderwijsaanbod bij ons op school en zo ook binnen deze middenbouwgroep.
De leerlingen werken dit schooljaar bijv. met een schoolagenda of telefoon. Hierin schrijven we elke maandag, samen met de leerlingen, de planning voor de komende week. Voor thuis betekent dit dat de ouders/verzorgers in de agenda of op de telefoon kunnen kijken wanneer een leerling iets heeft.
De leerlingen hebben behoefte aan veiligheid, structuur, begeleiding en ondersteuning. Om in te spelen op deze behoefte wordt veel duidelijkheid gegeven over hoe de dag is opgebouwd. We willen ervoor waken dat de leerlingen niet overbelast raken. Het is ook erg belangrijk om dit op tijd te signaleren en hierop in te spelen. We geven duidelijk aan wat verwacht wordt op de verschillende gebieden.
Het dagprogramma wordt in beeld gebracht m.b.v. picto’s en tijdsindictie d.m.v. analoge  tijdsweergave.
Visualisering is voor de leerlingen een belangrijke steun.
Herhaling en training zijn vaste onderdelen van het lesprogramma om geleerde vaardigheden te behouden en te onderhouden.

Jan, Jeanne, Trees

mbb.zevenster@stichtingschool.nl

mbb

Stages lopen en de praktijkvakken : je bent er maar druk mee!!

Nieuws

Survival mba, mbb, bba

zaterdag 24 juni

Vrijdag was de survival in het belevenissenbos voor mba, mbb en bba. Het was een erg geslaagde dag.  Mooi weer en een super goede sfeer. De kids hebben weer enorm genoten. Kyra uit mbb heeft een verslag geschreven : Het zevensteren nieuws (Foto’s in Foto album rechtsonder)

Lees verder

De laatste dag van het stagekamp van mbb en bba

vrijdag 7 april

Vandaag komen ze weer terug, maar ze hebben de afgelopen dagen hard gewerkt, maar ook leuke dingen gedaan. Gefietst naar België (of met de auto mee voor wie niet zo goed kan fietsen), lekker uit eten en als afsluiting ook nog gebowled.

Lees verder

Stagekamp mbb en bba

woensdag 5 april

mbb en bba zijn deze week op stagekamp bij Landal Het Vennenbos. Overdag werken en daarna luieren, uitrusten, zwemmen, lekker eten……..

Lees verder

Naar de sportschool tijdens het project “ik lekker fit”.

woensdag 1 maart

Vrijdag 10 februari zijn we met de klas naar de sportschool geweest. Het was in “Pauwendaal”. We werden in twee groepen verdeeld. De eerste groep ging trainen op de hometrainer en de roeimachine en andere fitness apparaten. Groep 2 ging een spel doen. Dit was met een bal en van plaats verwisselen. En toen kregen

Lees verder

Dit jaar gaan bba en mbb samen op stagekamp!!!!

donderdag 16 februari

Net als voorgaande jaren vindt het stagekamp plaats op het Vennenbos in Brabant, een park van Landal. De stageweek is van maandag 3 t/m 7 april 2017. De leerlingen en het personeel zullen daar een aantal uren per dag stage lopen. Zo verdienen we de huur van de huisjes en na het werk blijft er nog

Lees verder

MBA, MBB, BBA naar het zwembad

donderdag 1 december

Maandag 28 november 2016 met MBA, MBB, BBA naar het zwembad geweest. We hebben verschillende leuke activiteiten gedaan. Jordi de gymstagiair heeft dit georganiseerd en geregeld. Iedereen heeft zich prima vermaakt. De leerlingen waren na afloop helemaal op!  

Lees verder