vso ob-a

OB-A is de jongste onderbouwgroep van het VSO. Het VSO is voor al de leerlingen nieuw, want al onze leerlingen komen van de groene groep uit het SO.

Onze groep bestaat uit elf leerlingen, vier meisjes en zeven jongens met een gemiddelde leeftijd van twaalf jaar.

De  groepsleiding bestaat uit twee leerkrachten en een onderwijsassistente. Op de maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag staan Nancy en Lenie voor de groep,  op woensdag Willemien. Wij hebben tot en met januari vier keer per week een stagiaire, Youssra. Alleen op de donderdag is zij niet aanwezig.

Wij werken in de groep volgens een vast rooster. Twee keer in de week hebben wij gym, op de maandag en op de dinsdag. Verder doen we ook mee met bepaalde praktijkvakken. Houtbewerking, tuin en koken op wonen. Hier gaan de leerlingen in kleine groepjes naar toe, die groepjes wisselen na een aantal weken.

In de groep vinden wij het belangrijk dat we goed met elkaar omgaan; naar elkaar luisteren, elkaar helpen en respect hebben voor elkaar. Elke dag zijn we daar mee bezig.

Wij werken met een agenda en op maandag schrijven wij in de agenda wat we gaan doen de aankomende week en welke praktijkvakken de leerlingen hebben.  Ook kunnen ouders een boodschap in de agenda schrijven.

Op vrijdag is het tosti dag, de kinderen mogen dan brood belegd met ham/kaas/salami enz. mee van huis nemen. Daar maken zij dan zelf de tosti’s van. Vrijdag is ook speelgoed dag, de leerlingen mogen dan speelgoed meenemen.

Hanneke, Dorina, Lenie

oba.zevenster@stichtingschool.nl

Nieuws

Geen berichten gevonden