vso ob-b

Mogen wij ons even voorstellen. Wij zijn OBB. We zijn een onderbouw groep van het VSO.

Onze groepsleiding bestaat uit twee leerkrachten en een onderwijs assistent.

  • Gea is er op de maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag.
  • Willemien is er op donderdag.
  • Patricia is er op maandag, dinsdag en vrijdag.

Behalve dat we onderwijs krijgen in onze eigen groep krijgen we ook praktijkvakken aangeboden. Met de praktijkvakken werken we met periodes van 8 tot 9 weken. Tuinonderwijs is het hele schooljaar door. Daardoor kunnen we alle tuinactiviteiten/seizoenen meemaken en ervaringen op doen.

Dit schooljaar zullen we ons sterk bezig houden in OBB met ReSeVo. Omgang met elkaar staat centraal net zoals de lichamelijke veranderingen die de leerlingen nu meemaken worden behandeld. Uiteraard zullen we ons bezig blijven houden met het cognitieve gedeelte en het geleerde zoveel mogelijk leren toepassen in de praktijk.

In OBB zitten 11 leerlingen. Twee meiden en negen jongens in de leeftijd van 13, 14 en 15 jaar.

Belangrijke regels om te weten van OBB:

-Mobiels gaan bij binnenkomst in het kluisje.

-Agenda elke dag meenemen. (Hierin schrijven we elke maandag, samen met de leerlingen, de planning voor de komende week. Voor thuis betekent dit dat de ouders/verzorgers in de agenda kunnen kijken wanneer een leerling iets heeft.)

-Gymkleding en een handdoek meenemen elke dinsdag en vrijdag.

-Vrijdag is het Gameday. Dan mogen de leerlingen van thuis iets meenemen. Denk aan MP3speler, speelgoed, ruilmateriaal enz.

-Vrijdag is er een tostidag. De leerlingen mogen dan tosti’s maken van hun eigen meegenomen brood. Uiteraard moet er wel kaas op zitten.

Gea, Willemien, Patricia

obb.zevenster@stichtingschool.nl

Nieuws

schoolreis obb

woensdag 31 mei

Wat hadden we heerlijk weer met schoolreisje en wat hebben we genoten ondanks de drukte!!! De leerlingen durfden  bijna overal in en als er iemand niet durfde werd  daar rekening mee gehouden.     

Lees verder

Obb heeft kunst gemaakt

woensdag 12 april

In de stijl van James Rizzi heeft OBB opnieuw bewezen dat elke kunstenaar inspiratie kan geven voor het bereiken van een mooi resultaat. Er is gewerkt met waterverf en zwarte oliepastels.

Lees verder

Project Experimenten bij obb

donderdag 30 maart

Obb is een paar weken terug begonnen met een nieuw project  ” EXPERIMENTEN “. De leerlingen uit OBB zijn er enthousiast over. De afgelopen weken zijn de volgende experimenten ondernomen: -Het ballonvliegtuig. – Hoe krijg je een ei in een fles? – Hoe maak je Smurfensnot? – Drijven/zweven/zinken (Blikje cola light en een blikje cola regulair) –

Lees verder

VSO ob-b en Hundertwasser

donderdag 9 maart

OB-B heeft een werkstuk gemaakt in de stijl van Hundertwasser. Natuurlijk hebben we samen gebouwen en schilderijen van Hundertwasser bekeken voordat we aan het werk gingen. Dit zijn enkele resultaten. Er is gewerkt met druktechnieken met plakkaatverf, papier, goud en/of zilverpen en oliepastels.  

Lees verder

Servethouders

maandag 6 maart

Voor de voorjaarsvakantie hebben de leerlingen van OBB  van houten wasknijpers servethouders gemaakt.  (Ze kunnen ook als brievenstandaard gebruikt worden).      

Lees verder

Valentijnsdag

dinsdag 14 februari

Valentijnstekeningen gemaakt door OB-B met wasco en waterverf.

Lees verder

Tekenopdracht obb

maandag 13 februari

Tekenopdracht voor OB-B: bedenk verschillende patronen en vul daarmee de vakken op. Maak gebruik van fineliners.

Lees verder

OBB heeft elke week een tekenopdracht

maandag 23 januari

OBB heeft elke week een tekenopdracht waarbij met verschillende materialen geëxperimenteerd wordt. Zo werd er donderdag 19 januari een heuvellandschap getekend met oliepastels en pastelkrijt waarbij kleuren vaag gemaakt werden en in een enkel geval gemengd.

Lees verder

Zuid Afrika project obb

maandag 16 januari

In december heeft obb een presentatie gegeven over hun Zuid Afrika project. Daniël en een andere leerling lieten de mensen binnen . er werd uitgelegd hoe de giraffen zijn gemaakt : van een wasmiddelfles, een bamboestok en met papier-maché. Daarna zijn ze geverfd. Jory gaf de uitleg en Mandy heeft haar giraf laten zien. Luca en Vedant  hebben

Lees verder

Stagiair Marco stelt zich voor.

zondag 27 november

Mijn naam is Marco Corino en dit jaar loop ik stage in obb. Dit omdat ik de opleiding Maatschappelijke zorg (Gehandicapten) doe. Deze opleiding probeer ik dit jaar versneld af te ronden. Het betreft een MBO niveau 4 opleiding. Hiervoor heb ik nog de opleiding Sport en Bewegen gedaan. Ook dit is een MBO niveau 4

Lees verder