textiele werkvorming en creatief

Textiele werkvorming en Creatief
Mijn naam is Trees en ik geef 5 lesblokken in de week textiele werkvorming en creatief aan leerlingen van verschillende bouwen in het VSO. Dit wordt gegeven in kleine groepjes van 4 tot 6 leerlingen.
Op woensdag is het een onderdeel van het modulair werken. Eerst wordt er een blok textiele werkvorming gegeven. De leerlingen, meestal meiden, krijgen verschillende technieken aangeboden zoals knippen, spelden, naaien met de hand en op de naaimachine, borduren, punniken, haken en breien. We maken verschillende dingen, denk aan sleutelhangers, key-cords, tassen, kussens, etuis, versieringen voor Kerst en  Pasen, cadeautjes, kettingen en armbandjes..
Dan volgt er een blok creatief en werk ik met zowel jongens als meiden. Met materialen als klei, verf, papier, karton, papier-maché, wasco en  inkt maken we veel verschillende mooie dingen

Drie middagen werk ik met verschillende leerlingen uit de Midden- en Bovenbouw groepen en hangt het van de samenstelling van het groepje af wat er gegeven wordt.

Het belangrijkste is dat de leerling met plezier aan het werk is en de mogelijkheid heeft om naast een opdracht ook dingen te maken die hij/zij zelf mooi vindt. Doordat het groepje klein is, is er genoeg tijd om elke leerling genoeg aandacht en begeleiding te geven om tot een mooi eindproduct te komen. Ze kunnen hier andere dingen maken dan dat in hun eigen groep mogelijk is.
Bij creatief maken de leerlingen wel allemaal dezelfde dingen, maar is er de stimulans om hun eigen ideeën te verwerken.
Voor u leuk om te weten: We werken bij textiel en creatief ook op bestelling. Daarnaast maken we veel mooie dingen die we elk  jaar  verkopen, bijvoorbeeld op onze kerstmarkt en Fancy-fair. Heeft u een leuk en origineel cadeau nodig, kijk dan ook eens naar de mogelijkheden in mijn lokaal op De Zevenster.