Dycore damtoernooi 2016

Geplaatst op woensdag 9 maart 2016

Op vrijdag 26 februari jl vond het jaarlijkse Dycore Damtoernooi weer plaats. Twintig enthousiaste en getalenteerde damtalenten namen het tegen elkaar op om de felbegeerde titel “Damkampioen van de Zevenster 2016”. Tijdens de voorronde wedstrijden was de spanning soms te snijden, er werd op hoog (en minder hoog) niveau gespeeld en je kon de hersenen vaak horen kraken. Teleurstelling en vreugde lagen vaak dicht bij elkaar. Maar zoals altijd werd door iedereen zeer sportief gereageerd wanneer het net niet gelukt was om te winnen.
De finaleronde vond plaats in de gymzaal, dit om het zeer talrijke publiek een goede plek te kunnen geven. Na een demonstratie partij tussen Chantal en Fiona, met een geheel eigen variatie op dammen, barstte het damgeweld los. Ondertussen werd er door cateraar Mirjam, daarbij zeer goed geholpen door een aantal leerlingen, heerlijke hapjes verzorgd. De finalisten hadden hier echter geen oog voor. Zij waren slechts bezig met slaan, zwart-wit en de grote beker beschikbaar gesteld door Dycore. Uiteindelijk, na veel zwoegen en denken, ging de finale tussen Lyon en Marlene. Na een spannende finale was het uiteindelijk Marlene die net als vorig jaar de cup met de grote oren mee naar huis mocht nemen. Al met al een geweldig toernooi met dank aan de fantastische leerlingen van de Zevenster. Op naar 2017 met weer nieuwe talenten!