Voetbaltoernooi

Geplaatst op dinsdag 17 mei 2016

Tilburg 15 mei 2016

Prachtige 1e Pinksterdag gehad in Tilburg met als beloning 5 prijzen! De Young Stars zijn op de tiende plaats geëindigd en de Old Stars zelfs op een vijfde stek (op een veld van 40 deelnemers). Daarnaast is Gerone de op één na beste penaltynemer en is Mesuurya (ja, je leest het goed) uitgeroepen tot speelster van het toernooi! Een prijs voor de meest unieke danseres zou meer op zijn plaats zijn geweest……. Hoe je het voor elkaar krijgt om zo ‘vreselijk’ uit de maat te dansen is niet te verklaren. 99,999% van de deelnemers gaat naar links en zij gaat naar rechts en (!!) ook achteruit en zijwaarts.

Hieronder zie je aanwinsten voor de prijzenkast.
voetbalbekers  voetbal 2

Voor de vijfde, en allermooiste, prijs was er geen beker. Deze prijs bestond uit de hele dag samen zijn met 11 fantastische (oud)-leerlingen!!!!! En natuurlijk met Rachelle, Marjorie , Peter en Ge als chauffeurs en begeleiders.

De jonge en oude talenten hebben werkelijk alles gegeven. Vol overgave gooiden ze zich voor elke bal, vaak met gevaar voor eigen leven. Met name de jonge groep moest wel duidelijk wennen aan het fysieke spel van anderen maar dit werd ruimschoots gecompenseerd door snelheid en schotkracht. Uiteindelijk werd de vermoeidheid de grootste tegenstander. De oudere groep speelde als vanouds! Wat een wereldgroep is het toch, ze hebben geen aanwijzingen nodig en kunnen heel goed voetballen. Wat echter nog belangrijker is (m.i.) is dat ze kunnen ‘spelen’ met de tegenstander. Sommige ploegen zijn namelijk wat minder getalenteerd en zonder ook maar iets te hoeven zeggen nemen ze zelf het initiatief om het rustiger aan te doen, doelpunten weg te geven en duels uit de weg gaan. Ze schieten de bal nog net niet in het eigen doel.

voetbal 3

Sportiviteit, passie, enthousiasme, succes en teleurstelling liggen allemaal dicht bij elkaar. Niet te vergeten natuurlijk ook een onvergetelijk optreden van de huisband van Amarant (Josti 2.0) en wie kent ze niet Wesley en Michael Humble. Om het geheel compleet te maken was er ook nog een heus huwelijksaanzoek. Uiteindelijk was het om 19:00 de hoogste tijd om naar huis te gaan. 121 km de tijd om deze dag te evalueren om uiteindelijk tegen 20:30 thuis te zijn. Moe maar voldaan om er maar een cliché tegen aan te gooien.

Jeroen