Schoolreisje so oranje

Geplaatst op donderdag 19 mei 2016

Wij (de oranje groep) zijn op dinsdag 10 mei 2016 ook naar Burgers Zoo in Arnhem geweest. Na een uur in de bus gezeten te hebben, zagen we eindelijk de dierentuin.
Toen we in het park kwamen werden we gelijk verwelkomd door een groep pinguins! Hier hebben we even gekeken en vervolgens ging onze groep naar een enorm grote buitenspeeltuin, waar iedereen zich even lekker uit kon leven.
Daarna gingen we op zoek naar de dieren. De leerlingen hadden de plattegrond en zochten een route, die ons naar de tijgers zou brengen, want die wilde iedereen wel zien! Op onze zoektocht kwamen we langs verschillende dieren, zoals de olifanten, nijlpaarden en langs coyotes.
In de verte waren er allerlei verschillende apen te horen. Hoog in de bomen hingen en sprongen diverse apen heen en weer.
Toen was het tijd om te eten, maar we hadden de tijgers nog niet gevonden. We hebben lekker frietjes gegeten en een ijsje. Hierna nog even in de speeltuin gespeeld en toen weer op zoek naar de tijgers!
We kwamen langs een donkere grot. Hier waren slangen, hagedissen en ook een grote varaan! We passeerden weer de apen. En toen, eindelijk,  kwamen we bij een groot hok… Het hok van de tijgers, maar we zagen ze niet.
We zochten alle mogelijke plekken af, waar ze konden zitten. Ineens riep een leerling: “Kijk, daar!”.
En ja hoor helemaal achterin het vertrek lagen de tijgers. Na de tijgers goed te hebben bekeken, gingen we verder.
Het werd al  laat. Sommige kinderen wilden naar de oceaan, waar ze haaien en andere vissen konden zien. Andere kinderen wilden naar de savanne, waar leeuwen, zebra’s neushoorns en gnoes waren.
We hebben ons in 2 groepen opgesplitst en zo kon iedereen toch nog zien, wat hij of zij graag wilde.
Helaas werd het tijd om terug te gaan. Dus gingen we weer naar de bus, die ons weer naar school zou brengen. Rond 5 uur kwamen we op school, waar we werden verwelkomt door ouders, verzorgers, vrienden en familie.

Wat was het een gezellige en geslaagde dag.
Geweldig!

Groeten de Oranje groep!