Kennismaking tussen Triangel-leerlingen en Zevenster-leerlingen.

Geplaatst op maandag 30 mei 2016

Sinds september 2015 lopen vier vso-leerlingen stage op de Triangel elke maandagochtend. Onder begeleiding van Jeanne trainen zij de werknemersvaardigheden als voorbereiding op een externe stage. Er worden allerlei klussen gedaan zoals oud-papier ophalen, planten water geven, magazijn ordenen, ramen lappen en keukentje uitsoppen. Voor de Zevensterleerlingen een hele mooie werkervaringsplek. Voor de Triangel-leerlingen in het begin wat vreemd, maar al snel werden het vertrouwde gezichten.
De leerlingen van de Triangel wilden toch wel graag iets meer weten van de Zevenster en zo gingen zij  vrijdag 27 mei op bezoek.
Van te voren had Gerry al een en ander verteld en met behulp van een power-point foto’s laten zien.
Op de fiets ging groep 7 op pad en zij kregen eerst een rondleiding door de school. “Wow, groot…, wat veel lokalen!”
Daarna gingen de leerlingen met z’n tweeën in een groep of waren te gast bij een praktijkvak.
Er werden vragen aan elkaar gesteld, werd geholpen bij de gym en andere vakken, spelletjes gedaan of zelf iets gemaakt bij techniek. Wat mooi om te zien hoe respectvol er met elkaar wordt omgegaan en beiden plezier beleven.
’s Middags werden er presentaties oor de Triangel-leerlingen gemaakt om aan elkaar te vertellen wat er allemaal gezien en beleefd is.
Een topdag met topleerlingen.