Excursie oba naar de moskee

Geplaatst op donderdag 26 januari 2017

Woensdag 25 januari was de laatste keer dat OB-A samen met Youssra en Willemien een excursie deden op de woensdagochtend. Ongeveer 15x is er een excursie geweest naar verschillende plaatsen in Lelystad. Plaatsen dichtbij, die gelopen konden worden zoals het park, de omgeving van school, het ziekenhuis, winkels en plaatsen verderop als de Agora en afgelopen woensdag moskee Al Imaan in de Zuiderzeewijk.

Gelukkig wilden enkele ouders rijden. De klas werd ontvangen door Ibrahim en zijn vrouw die  samen veel vertelden over de moskee en de gebruiken. Youssra had de excursie mede georganiseerd en stond al op de klas te wachten.

De ontvangst was geweldig! Er stond zoete thee klaar met heel veel lekkere koekjes. Daarna werden de leerlingen naar een klaslokaal geleid waar een korte powerpoint te zien was.

Na de introductie hebben ze de grote gebedsruimte voor mannen bezocht, de kleine ruimte beneden voor de vrouwen, de plaats om te wassen, het winkeltje en de nieuwe lokalen in aanbouw.

Het winkeltje was erg verrassend! Het was een minisupermarktje.

Het was voor allemaal een leerzaam bezoek.