Dycore damtoernooi

Geplaatst op woensdag 1 maart 2017

De weken voor 17 februari zijn de voorrondes van het Dycore damtoernooi gespeeld. Het uiteindelijke schema voor de vrijdagmiddag bestond uit nog 2 poules. De eerste poule van de 6 meest geoefende spelers en de tweede poule van de meer beginnende spelers. Uiteindelijk was er een finale in poule 1 tussen Marlene en Matteus. Marlene heeft deze gewonnen en ze kreeg niet alleen de beker voor de 1ste  plaats maar ook de wisselbeker, omdat zij voor het derde achtereenvolgende jaar dit Dycore damtoernooi heeft gewonnen. De wisselbeker mag ze nu houden, maar volgend jaar is ze uitgesloten van deelname. Dan hebben anderen ook weer meer kans en wordt zij hulpscheidsrechter! Nu waren o.a. Hocine en Gerone hulpscheidsrechters. Jorine heeft de stand bijgehouden op de computer.

In de eerste poule is Matteus 2de geworden, Diego 3de, Jaimy 4de,  Simone 5de en Mahidi 6de.

In de tweede poule ging het uiteindelijk tussen Abigail, G. en Jory. Uiteindelijk heeft G. de 1ste  prijs gehaald en Jory de 2de  en Abigail werd 3de van deze poule.

De andere leerlingen die er in de voorrondes al uit lagen hebben ook nog tegen elkaar gespeeld. Hierbij heeft Sascha de meeste partijen gewonnen. Zij kreeg een klein prijsje als aanmoedigingsprijs.

Iedereen heeft heel goed meegedaan en het was ook fantastisch om zo in de gymzaal te dammen. Dit was geen lichamelijke gym maar hersengymnastiek!

Prachtig om iedereen zo bezig te zien.

Het foto album kan via de link rechtsonder bekeken worden.