Ook de Zevenster gaat naar buiten op de Nationale Buitenlesdag 2017

Geplaatst op maandag 10 april 2017

Dinsdag 11 april 2017 is het Nationale Buitenlesdag www.buitenlesdag.nl. Op deze dag geven leerkrachten in heel Nederland buiten les. Dat is niet alleen goed voor de leerprestaties en gezondheid van kinderen, maar het is ook nog eens heel leuk! Buiten leren kinderen op onderzoekende en speelse wijze, én kunnen lessen eenvoudig gecombineerd worden met bewegen.

IVN en Jantje Beton organiseren voor het tweede jaar de Nationale Buitenlesdag.

Ook ZMLK De Zevenster doet mee aan deze tweede editie van de Buitenlesdag. Gymleerkracht Natascha zal samen met de juffen en meesters de lessen verzorgen.

     

Jantje Beton
Jantje Beton wil dat kinderen weer vrij en avontuurlijk buiten kunnen spelen en bewegen in hun eigen buurt. Want buitenspelen is essentieel voor een gezonde ontwikkeling. Helaas is buitenspelen voor veel kinderen niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. Daarom ondersteunt Jantje Beton kinderen om hun eigen buurt leuker te maken. Samen zorgen we voor avontuurlijke speelbuurten met kindvriendelijke routes en uitdagende speelplekken. Meer informatie over ons werk is hier te vinden: 
Jantje Beton

IVN
IVN laat jong en oud de natuur dichtbij beleven. Met IVN ontdekken mensen hoe leuk, leerzaam, gezond en belangrijk het groen om ons heen is. Dit versterkt de band met de natuur, en maakt bewust van het belang van duurzaam handelen. Meer over onze werkwijze, projecten en activiteiten vind je op www.ivn.nl