Het stagekamp van Simone

Geplaatst op vrijdag 14 april 2017

Maandag 3 april vertrok ik voor de derde of vierde keer naar het stagekamp. Dat is op het Landalpark het Vennebosch. Ik had veel zin om er weer heen te gaan want de vorige keren waren ook zo leuk. Helaas is het waarschijnlijk mijn laatste keer.

Na een best lange reis kwamen we aan en gingen we naar ons huisje, waar we de koffers gingen uitpakken en alle kleding opruimen in de kast en de andere spullen in de badkamer. Ik zat met José en Trees, Tosin, Anja, Rahima en Ceylan in het huisje. Voor mij was dit een nieuw huisje. De eerste dag konden we nog luieren. We hebben gegeten en na het eten gingen we naar het zwembad. Natuurlijk gingen we best laat naar bed.

Dinsdag, woensdag en donderdag moesten we aan het werk! Ik heb die dagen geschoffeld in het park waar allemaal planten staan, ik heb meegeholpen om chocolade-eitjes in zakjes te doen voor de gasten die met Pasen op het park komen. In de winkel heb ik de voorraad aangevuld en ik heb gespiegeld. Om het park weer helemaal schoon te maken heb ik met een grijper het zwerfvuil weggehaald. We zijn daarvoor het hele park over gelopen.

In de vrije tijd hebben ik met Tosin en Marlena een soort speurtocht gedaan. Dat was op het park. We moesten opdrachten doen die op en bordje stonden. Toen we alles hadden ingevuld kregen we een prijsje! Elke dag was een andere thema, bijvoorbeeld Smurfen en dierentuindieren en Frozen. Elke avond gingen we zwemmen, kinderen die niet zwommen gingen lekker chillen en met hun telefoon spelletje doen of zo. De laatste avond gingen we naar de bowlingbaan. Ongeveer acht kampcollega’s deden mee aan de bowlingwedstrijd. Ik werd tweede van mijn groepje, net als vorig jaar en Daniel werd eerste. Op het park staan fietsen en die hebben we gebruikt om naar België te fietsen? Dat was best ver! Daar hebben we bij een frietkot een echte Belgische patat gegeten. Dat was erg lekker, lekkerder dan in Nederland, zowel de patat als de mayonaise. België lijkt wel op Nederland.

Op het park waren eekhoorns, ze waren bruinrood. Voor de eekhoorns hadden we speciaal voer gekocht bij het winkeltje op het park. Dat voer hebben we op tafel gelegd en toen kwam de eekhoorn ervan smikkelen. Dat was heel leuk en schattig! Hij nam het voer tussen de pootjes. Er was ook een kinderboerderij waar zwangere geiten waren. Ezels waren daar ook af en toe balkten ze heel hard. Ik heb er varkens gezien die lagen daar maar de hele dag een beetje te niksen. Op het hele park liepen eenden, gewoon tussen de huisjes door en in de ochtend stonden die eenden bij het raam en zeurden ze om een stukje brood…ze kwaakten er ook nog bij!

Het kamp was heel leuk en erg gezellig, ik heb veel lol gehad en ook wel wat dingen geleerd.

Simone Barth