Het stagekamp volgens Rahima

Geplaatst op vrijdag 14 april 2017

Toen ik ’s maandags wakker werd voelde ik me blij en rustig want ik was niet zenuwachtig om op kamp te gaan. Ik had er veel zin in! Ik pakte mijn spullen en mijn moeder bracht me weg.

Op school moesten we nog even wachten en daarna gingen we weg met de bus. Het was twee uur rijden. Ik vind dat ver. De reis ging naar het Vennebosch, in de provincie Noord-Brabant. We reden langs Utrecht en Den Bosch. Dit was mijn derde keer op stagekamp.

Ik vind alles leuk op stagekamp zoals het werk en het zwembad en naar België fietsen.

Ik heb de dierentuin schoongemaakt en in de winkel gewerkt. Daar heb ik gespiegeld en ik heb geschoffeld en zwerfvuil opgeraapt met een knijper en het vuil hebben we in een afvalzak gedaan.

Ik heb heel erg gelachen om José, Natascha, Peter, Dorina, Tiny Klifman, Jan en Trees. Zij maakten de hele tijd grapjes en hebben Yunus nagedaan. Yunus praatte Turks met zijn broer door de telefoon en dat klonk heel grappig. Hij praatte heel snel Turks en steeds hoorde je tussendoor Trees, Trees.

De dierentuin schoonmaken vond ik het leukst om te doen. De geiten waren zwanger en moesten bijna bevallen. Ik denk dat de geit nu al bevallen is. Ik ging aan de buik van de geit voelen.

In de vrije tijd heb ik op mijn telefoon gespeeld. In het restaurant was wifi, verder heb ik gezwommen en gebowld. Met bowlen heb ik gekeken want ik was moe.

Misschien kan ik volgend jaar weer mee!

Rahima