schoolreis blauwe groep

Geplaatst op woensdag 31 mei 2017

Dinsdag 23 mei gingen we op schoolreisje naar de Huif,  een zorgboerderij in Lelystad. We gingen om 9.45 uur met 1 busje en 2 auto’s richting de Huif.

Toen we daar aankwamen, werden we welkom geheten door oud-leerlingen van de Zevenster die daar nu werken.  De huifkar stond al voor ons klaar.  Dat was wel heel erg leuk zeg! We gingen door de bossen, die werd getrokken door een prachtig paard.  Alle kinderen vonden het geweldig! Midden in het bos gingen we stoppen, onderin de huifkar zat een grote bak met speelgoed, we konden even lekker spelen en ondertussen konden er kinderen het paard kammen en borstelen. Ook mochten we om de beurt even op het paard als we dat wilden, dat was voor sommige kinderen wel erg spannend.

Terug op de boerderij hadden we een kleine pauze voor ons fruit en drinken en daarna gingen we uiteen in 2 groepjes, het ene groepje ging de pony’s borstelen en het andere groepje cavia’s en kuikentjes aaien. Ook mochten we de geiten voeren met wortels en nog even spelen en klimmen in de hooischuur, wat een feest!

Om 12.00 uur was het etenstijd, lekker patatjes met een kaassoufflé, smullen! ’s Middags mochten we nog even spelen in de speeltuin van de boerderij. Om 13.45 gingen we weer naar school, daar nog even rustig zitten en alweer naar huis, wat was het een gezellige dag!