Ik Lekker Fit Project gestart.

Geplaatst op maandag 15 januari 2018

Het Ik lekker Fit Project is afgelopen vrijdag spectaculair van start gegaan met allemaal dansende meesters en juffen op het plein.
Een heleboel leerlingen sloten zich aan om ook enthousiast de heupen los te gooien.

  

Bij de gym hebben we de eurofittest afgenomen. Daarbij hebben we gekeken hoe sterk, lenig en fit we zijn. Ook is meten, wegen en het berekenen van het BMI een onderdeel van deze test.
Vrijdag 19 januari komt Eric Herber van Projump weer bij ons op school om een stoere rope skip clinic te geven. (touwtje springen). Aansluitend mogen vanaf 14.00 uur de ouders de springkunsten komen bekijken in de gymzaal.
Bij de gym zullen we de aankomende weken bezig zijn met een obstacle run, bootcamp lessen, klim parcoursen, fitness, speurtocht met beweeg activiteiten, boogschieten en we gaan natuurlijk met de olympische winterspelen aan de slag.

Ook proberen we nog een kickboksclinic  te organiseren voor de MB en BB groepen van het VSO. Een bezoek aan de sportschool gaan we ook weer proberen te realiseren en een leuke sportieve activiteit voor de SO leerlingen.

In de groepen zal heel veel aandacht zijn voor een gezonde levensstijl en voeding. Er is een week waarin we allemaal water drinken. We gaan een dagboekje bijhouden van wat eet je nu eigenlijk allemaal in een week. We kijken naar hoeveel moet je bewegen als je bijvoorbeeld een Mars hebt gegeten. We proeven verschillende groenten en fruit. In de bovenbouw heeft de groep allerlei verschillende smoothies gemaakt en geproefd.

Kortom we maken er weer een geslaagd project van.