Bezoek politiebureau groep Oba en Obb

Geplaatst op donderdag 18 oktober 2018

Dinsdag ochtend mochten we met onze groep op bezoek op het politiebureau.

We werden hartelijk ontvangen door een jeugdagent en gingen met hem naar een ruimte boven in het gebouw. Hier mochten alle kinderen hun zelfbedachte vraag stellen aan de jeugdagent. Hij vertelde ons ook over zijn uniform, kogelvrij vest, hij liet zijn wapens zien en vertelde wat ze zoal doen bij de politie.
Daarna kregen wij een rondleiding door het politiebureau. We kregen een cel te zien en de ruimte waar alle arrestanten binnen komen.
Ook kregen we de politie-auto’s, busjes, motoren, scooters en fietsen te zien. De sirene en zwaailichten van de auto gingen nog aan. Ook liet de jeugdagent zien wat er allemaal in een politieauto aanwezig is.
De kinderen mochten allemaal even een kogelvrij vest om, dit vonden ze een hele ervaring.
Het was een leerzame, leuke en interessante ochtend voor de leerlingen!