Het VSO darttoernooi!

Geplaatst op zondag 21 oktober 2018

Afgelopen weken zijn er voorrondes geweest. Er deden in totaal 32 leerlingen mee uit de groepen van het vso.

Er waren twee poules gemaakt. Een met de meer ervaren darters en een met de nog beginnende darters. Er werd ook volop geoefend de afgelopen weken.

Alle wedstrijden werden gespeeld met telling vanaf 501 naar 0. Degene die als eerste precies uitkwam op 0 had gewonnen. Het was soms een hele spannende strijd die door iedereen, ook al werd er verloren, sportief werd gespeeld.

Vrijdag de 19de hebben we uiteindelijk de halve finales en de finale gespeeld in beide poules.

We hebben lootjes getrokken om zo eerlijk mogelijk te bepalen wie tegen wie moest uitkomen.

In poule 2 was dat Christianne tegen Thomas. Een spannende wedstrijd die uiteindelijk nipt werd gewonnen door Christianne. De tweede halve finale ging tussen Mathilda en Ravi. Hierbij was Mathilda de winnaar. Christianne heeft daarna meteen de finale gespeeld tegen Mathilda en ook nu was het een mooie strijd die werd gewonnen door Christianne. Beiden kregen een beker uitgereikt door Rafaël.
Rafaël was samen met Yuri scheidsrechter en ze hebben samen de puntentelling gedaan en af en toe ook aanwijzingen en tips gegeven om hoe er het beste uitgegooid kon worden. Mahidi hield alles bij op de computer.

In poule 1 werd de eerste halve finale wedstrijd gespeeld door Rionaldo en Gerone. Deze werd na een spannende strijd gewonnen door Rionaldo die een gat in de lucht sprong. Hij had nl dezelfde dag in oefenwedstrijden ook een paar keer verloren van Gerone.
Daarna was het de beurt aan Jaimy en Yuri. De winnaar hiervan werd Yuri.

Yuri heeft uiteindelijk de finale van 501 naar 0 gewonnen van zijn vriend Rionaldo, maar ze  kregen allebei een beker.
Jaimy wilde nog heel graag om de 3de en 4de plaats tegen Gerone spelen . Hierbij ging het niet meer om een beker maar alleen om de eindplek. Samen hebben ze de wedstrijd gespeeld en uiteindelijk werd die door Jaimy gewonnen. Ze waren allemaal aan elkaar gewaagd. Een mooie sportieve strijd.

Bedankt allemaal. Ook voor de lekkere hapjes en drankjes verzorgd door oba.!!

José Nijsten