Tekenles over vogels in Nederland

Geplaatst op maandag 28 januari 2019

De afgelopen weken zijn we druk bezig geweest met de tuinkas schoonmaken tijdens de tuinlessen.

Maar ook hebben we veel gepraat over de vogels in Nederland. We hebben vooral gepraat over de soorten vogels die leven in een stad/dorp.

Het ijsvogeltje komt in Lelystad ook steeds meer voor.

 

We hebben veel gepraat over de winter en wanneer je de vogels mag bijvoeren. Ook maakte we vogelvoer, kochten we vogelvoer in de winkel en hingen we het buiten allemaal op. Op afstand …..lekker warm…… achter het glas….. observeerden we ook vogels die op het voer afkwamen.

 

De laatste les was een tekenles. De leerlingen van OBB maakten in kleine groepjes allemaal een vogel. Samen per groepje besloten ze welk vogel ze gingen tekenen. In kleine stappen legde ik ze uit hoe ze iets konden tekenen. Dit deed ik door met de leerlingen mee te tekenen. De resultaten zijn erg leuk! Zie de  foto’s!