De Dierenambulance op school

Geplaatst op maandag 4 maart 2019

Vrijdagmiddag met buiten spelen kwam een leerling van de gele groep vertellen dat hij een vogel wilde vangen, want deze bleef maar stil zitten. Toen zijn we naar de vogel gaan kijken en kwamen erachter dat de Kauw (familie van de kraai vogel) niet kon vliegen, omdat zijn vleugel beschadigd was. Wij hebben de dierenambulance gebeld. Deze kwamen direct naar school en belde speciaal nog even terug, om te zeggen, dat ze er een spektakel van gingen maken.

Eerste prioriteit was natuurlijk het vangen van de vogel. Meester Jordin was al geruime tijd bezig met een handdoek, om de vogel te vangen. maar deze liet zich niet vangen en liep de bosjes in. Toen de dierenambulance er was, kwamen ze aan met zwaailichten en mochten de kinderen allemaal in de dierenambulance kijken en zitten. Ondertussen was een broeder samen met Jordin op zoek gegaan naar de vogel. Gelukkig hebben ze hem uiteindelijk met z’n drieën gevangen met een net. We hebben de vogel sterkte gewenst en de ambulance uitgezwaaid. Ze reden expres met de sirenes weg. Dit was cool.

In de klas hebben we nog gekeken naar een filmpje over de dierenambulance! Het was ook een heel spektakel.

Wij willen tevens de dierenambulance broeders bedanken voor deze geweldige ervaring en hopen dat ze de vogel beter kunnen maken!