Schoolreis so oranje

Geplaatst op zondag 2 juni 2019

En dan is het zover, de 28ste mei. Na een eindeloos lange aftelkalender was daar eindelijk de dag aangebroken. De dag dat we met de klas op schoolreisje  gingen!
Om 9:15 stapten we in de bus die ons naar Apeldoorn zou brengen.
Want we gingen naar pretpark Julianatoren!

Na een rit van ongeveer 50 minuten kwamen we bij het park aan. In de stromende regen liepen we maar snel het restaurant in om wat te eten en te drinken.
Toen we het eten en drinken ophadden konden we nog even binnen spelen. Nadat iedereen klaar was trokken we de jassen aan en gingen we in verschillende groepjes het park in.
Het eerste wat we tegenkwamen was de dino toer. Een autorit door een vallei met allerlei dinosaurussen!
Vervolgens gingen we door naar de vlinder. Een soort schommelachtige glijbaan waar je met zijn 2en in kon zitten. Deze was erg in trek onder een aantal van ons.
De achtbaan was het volgende waar we in zijn gegaan. Spannend, hoog en lekker snel!
Hoe gaaf is het om te zien dat bijna iedereen erin durfde!

Ondertussen begon het steeds harder te regenen. Dit was een mooi moment om onder de grond te gaan. Daar waren de botsauto’s! lekker rijden en tegen elkaar aan botsen.  Er ging nog een groepje het spookhuis in! Anderen gingen nog in een helikopter of busjes attractie.
Het spookhuis was een lekker eng ritje waarbij er allerlei monsters en enge wezens in het donker stonden.
Het busje was een attractie die op en neer ging. En met de helikopter maakte je een rondje boven het park langs.

Daarna gingen we naar het restaurant om te eten : ijskoude patat…………… dit was natuurlijk niet zo lekker.
Dus kregen we na een tijdje wachten gelukkig warme patat met een lekkere snack erbij!
‘s middags klaarde het enorm op, het werd droog en de zon kwam tevoorschijn. We zijn in allerlei verschillende dingen geweest en er zijn verschillende shows bekeken.
Het ene groepje ging in het reuzenrad en het andere nog een keer in de achtbaan. Ook waren er een paar stoere piraten(leerlingen) die in een bootje gingen zitten, omhoog werden getakeld en los werden gelaten. De boot schoot zo het water in en kwam zelfs even helemaal los!
Ook was er een carrousel waarin je lekker op een paard of een ander ding kon gaan zitten.
Op het laatst was het zo rustig in het park dat sommigen lekker konden blijven zitten in een attractie. 3x achter elkaar in de achtbaan of lekker blijven zitten in het spookhuis.
Niet eens uit de botsauto’s stappen en gewoon lekker blijven rijden! Dat was het mooiste moment van de dag. Droog, zonnig en verder niemand in het park zodat het leek alsof het alleen voor ons open was, hoe leuk is dat!?

Om ongeveer half 4 kwamen we weer met zijn allen samen om nog even wat te drinken, te snoepen of even uit te rusten van de dag.
Rond 4 uur gingen we weer met de bus terug naar school, waar we om 5 uur werden opgewacht door de ouders en natuurlijk concierge Richard.

Wat was het een leuke dag en wat heeft iedereen ondanks het weer genoten.
Zo blijkt toch weer wat een fantastische kinderen we in de klas hebben!

zie foto’s in het foto album rechtsonder