Bezoek OBB aan de HVC milieustraat

Geplaatst op dinsdag 18 juni 2019

Vanmorgen zijn wij met groep OBB bij het HVC geweest: het huisvuilcentrum van Lelystad. Eerst kregen wij een presentatie over allerlei soorten afval. Wat gebeurt hiermee? We mochten onze zelfbedachte vragen stellen. Na een korte pauze met limonade, koffie en thee kregen de leerlingen een filmpje te zien over wat er allemaal bij HVC gebeurt en binnenkomt. Hierna deden we een spel. De leerlingen moesten op een poster aangeven wat goed en fout was, wat betreft afval. We gingen in twee groepen, de jongens tegen de meiden.  Tijdens de rondleiding kregen we te zien hoe het afval gescheiden wordt. We eindigden weer met een spel. De leerlingen moesten fotokaartjes van afval bij bijv. hout, metaal, plastic, gevaarlijke stoffen, elektrische apparaten plaatsen. Dit deden ze erg goed! De meiden hebben van de jongens gewonnen! Het was een hele geslaagde en leerzame ochtend. Gerben bedankt voor het rijden.

Zie de foto’s in het foto album rechtsonder.