Laatste dag juf Desiree

Geplaatst op vrijdag 30 augustus 2019

Lieve allemaal,

Na bijna 21 jaar is het vandaag, vrijdag 30 augustus, zover. Dan zal ik afscheid nemen van de Zevenster.

Wat heb ik mooie jaren mogen beleven. 4 januari 1999 kwam ik de Zevenster binnen gewandeld. Gelukkig niet geheel alleen, want ook Kristel en Tiny begonnen die dag op deze mooie school. We hadden toendertijd nog de locatie op de Kamp en ik mocht gaan werken met Bert. Wat heb ik veel geleerd van hem.

Ik kwam in een mooi en warm team. Een mooie mix tussen jong en oud. De leerlingen hadden al snel een plekje in mijn hart. Na een aantal jaren verhuisd naar de Volkerakstraat, waar wij mooie tijden beleefden om vervolgens te verhuizen naar De Doelen.

In 21 jaar is er veel gebeurd. Zo een aantal collega’s en leerlingen welke ons zijn ontvallen. Daarnaast zoveel mooie dingen mogen meemaken en vergeet daarin niet de kampen. Iedere jaar weer op pad met de leerlingen, dat was een feestje. Persoonlijk genoot ik daar zo van. We konden niet lang genoeg op kamp blijven. Wat hebben we met zijn allen een plezier gemaakt. Ja ik was misschien soms streng, maar altijd rechtvaardig en consequent. Naast het serieuze leren, was er altijd tijd voor een dolletje en maakte we grappen. Wat zal ik dat missen.

     

In deze 21 jaar veel leerlingen in de klas/lessen mogen begeleiden, met veel collega’s mogen samenwerken, wat mij heeft gemaakt tot wie ik nu ben. Ik ben daar een ieder heel dankbaar voor. Wat ik mee wil geven is, dat een vlieger niet reist zonder tegenwind en ik ervan overtuigd ben, dat een ieder zijn/haar dromen en doelen kan behalen, als je er maar in blijft geloven.

Morgen dan echt afscheid nemen en ga ik een mooie uitdaging aan.  Ik heb een baan gekregen als Sociotherapeut in een Forensisch Psychiatrie, waar ik mensen mag gaan begeleiden (persoonlijk begeleider) om te resocialiseren en zoveel meer. Echt een nieuwe uitdaging die bij mij past, maar wat zal ik jullie gaan missen.

Ik zeg gedag met een lach en een traan. Geen afscheid, maar een “tot ziens”.

Bedankt allemaal.

Lieve groet,

Désirée Haagmans