Paasrecept tip van kookjuf Janet

Geplaatst op donderdag 9 april 2020
Hallo allemaal
Buiten is het prachtig weer, de bomen krijgen steeds meer blaadjes en er gaan allemaal bloemen bloeien.
En voor ons…. Alles is even anders en we zijn veel binnen. Maar genieten van de natuur kan altijd!
En wat dacht je van koken!
En dan is het ook nog Pasen dit weekend.  Daar horen wat lekkere receptjes bij!
Zeker recepten met ei! Behalve een eitje koken of bakken kun je nog veel meer met eieren.
Gebruik Google voor het vinden van je recepten.
Typ bv maar in :  Omelet of Eiersalade
Bedenk er zelf nog meer!
Hier vast het recept voor gevulde eieren.
Voorbereiding

10 eieren koken : met koud water opzetten en dan 10 min koken. De tijd gaat in als de eieren koken!
Klein uitje schoonmaken en brunoise snijden. Weet je nog wat dat is? ( hele kleine stukjes).
Handje vol peterselie en bieslook wassen en fijnhakken.
Sla wassen, droog deppen en het harde stukje eruit halen.
Zout, peper en paprikapoeder klaarzetten.

Bereidingswijze

Halveer de eieren in de lengte.
Haal voorzichtig, met een theelepel de dooier ( eigeel) eruit.
Leg de dooiers op een bord en prak ze fijn.
Voeg de peterselie, zout, peper,paprikapoeder en ui toe
Proef of de vulling goed op smaak is en doe er eventueel wat extra kruiden bij..
Leg de sla mooi op een schaal.
Doe de vulling met een theelepel in/ op het halve ei.
Leg deze op de schaal.

Eet smakelijk

Fijn Pasen en veel kookplezier!

Janet