Vandaag het verhaal van juf Renee

Geplaatst op dinsdag 9 juni 2020

Beste ouders/verzorgers/leerlingen en collega’s,

Na 37 jaar op de Zevenster te hebben gewerkt, is het nu tijd om van mijn pensioen te gaan genieten.

Een kleine terugblik hoort hierbij:

37 jaar geleden werd ik gebeld  door de toenmalige directrice Ingrid Bruin met de vraag of ik de administratie op de Zevenster wilde verzorgen…. en dat was het begin van mijn schoolcarrière.

op de foto : Bert, Ingrid, Gerry en Renee lang geleden toen Renee net op de Zevenster begon te werken.

Ik kan terugkijken op hele mooie en fijne jaren.

De 1e jaren een combinatie baan, de administratie en werken met individuele leerlingen.

Uiteindelijk heb ik de keuze gemaakt en na omscholing  ben ik als onderwijsassistent vast in een groep gaan werken. Samen met collega Bert en (oud)  collega Auke een hele fijne tijd gehad.

Na de splitsing van de school in een SO en VSO afdeling ben ik begonnen met de catering op te starten. Eerst nog in combinatie met de werkzaamheden in de groep. Later als leerkrachtondersteuner op de dinsdag, woensdag en de donderdag. Dinsdag de soep van de week, woensdag taarten bakken en op donderdag de hap van de week.

Na de verhuizing naar het huidige gebouw aan de Doelen kreeg de praktijkvak horeca/catering nog meer een professionele uitstraling. We kregen er ook een gezellig restaurantje bij.

 

Ik voelde me als een vis in het water en zag hoe leerlingen opbloeiden, hun talenten ontdekten en er ook een aantal leerlingen kon uitstromen naar een horeca plek.

Ik heb vele hoogtepunten meegemaakt en eigenlijk alle festiviteiten in de tot nu toe jubileumjaren meegemaakt.

   

Zo heb ik samen met de leerlingen als spreekstalmeester, pinguïn, kabouter of clown mogen optreden. Mooie tijden waar we met z’n allen de schouders onder zetten en het publiek (ouders/verzorgers  familie) zich konden verbazen en trots en ontroerd waren op wat onze leerlingen allemaal presteerden.

Ook de herinneringen aan onze jaarlijkse kampen zijn groot……pure ontspanning en saamhorigheid tijdens deze weken …met niet te vergeten de “bonte”disco avond met Nico.

   

Tot slot mijn allergrootste cadeau wat ik heb “overgehouden” aan de Zevenster is onze pleegzoon Mustafa, een oud leerling die inmiddels al 21 jaar ons bonuskind is en een verrijking voor ons gezin.

Graag wil ik iedereen bedanken voor de mooie tijd …het gaat jullie goed en we komen elkaar vast nog weleens ergens tegen.

Veel liefs van Renee.