Afscheid Dorina

Geplaatst op vrijdag 18 december 2020

Dorina van den Berg
Dorina heeft lang voor de school gewerkt. Met volle inzet en originele ideeën. Door haar connecties is het mogelijk geweest om jaren lang een mooi stagekamp te organiseren.
Hier hebben veel kinderen en medewerkers mooie herinneringen aan. Bij Dorina weet je altijd precies waar je aan toe bent. Ze is goed in complimenten geven en vertellen wat beter kan.

 Hierbij haar persoonlijk bericht:
Op 1 augustus 2002 ben ik met mijn partner Cees verhuisd naar Lelystad. Ik ben toen ook op de Zevenster begonnen. Het ging eerst nog bijna mis, want een overijverige leerling, uit een groep die nu MBC heet, had mijn sollicitatiebrief versnipperd. Gelukkig had Gerry van Vliet, die toen directeur was, nog ergens mijn telefoonnummer opgeschreven.

Cees en ik zijn toen ook begonnen met een borduurbedrijf . Cees hoopte dat als het bedrijf een beetje ging lopen, ik wel met het onderwijs zou stoppen. Hij wilde nl ook wel eens een uitstapje maken buiten de schoolvakanties om, aangezien het in vakantietijd altijd druk en duur(der) is. Het bedrijf ging wel lopen… maar ik wilde niet stoppen op de Zevenster. Ik had het veel te goed naar mijn zin. En dat is tot op de dag van vandaag zo gebleven.

Maar goed, je wordt toch ouder en Cees natuurlijk ook. Daarom heb ik besloten om nu toch maar met pensioen te gaan. Ik zal het werken met de leerlingen ontzettend gaan missen. De bureaucratische administratie die er bij komt kijken niet! Maar contacten met ouders en collega’s zeker wel.

Het is wel een raar eind van mijn carrière zo, opeens geen school meer. Maar natuurlijk kom ik in betere tijden op gepaste wijze afscheid nemen.

Tot ziens en voor iedereen ondanks corona, toch fijne feestdagen en een goede vakantie.

Dorina.