Italiaanse plaattaart met mozzarella

Geplaatst op donderdag 11 februari 2021

Kookjuf Janet heeft weer een heerlijk recept naar de leerlingen gestuurd :

Italiaanse plaattaart met mozzarella

Je hebt niet veel ingrediënten nodig en het is snel klaar.

Recept voor 2 personen
Tijd: 15 min. + 15-20 min. in de oven

Benodigdheden:

6 plakjes bladerdeeg of pizzadeeg

1 blikje tomatenpuree

halve rode ui

10-12 cherrytomaatjes

1 bol mozzarella

1 el Italiaanse kruiden

Parmezaanse kaas & geraspte belegen kaas

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Rol het pizzadeeg uit of maak met 6 plakjes bladerdeeg een rechthoek door de plakjes bladerdeeg met de randjes over elkaar te leggen.

Vouw de randjes om en prik met een vork of mes wat gaatjes in het deeg.

Smeer de bodem in met tomatenpuree.

Snijd de tomaatjes, rode ui en mozzarella in stukjes.

Verdeel dit over de tomatenpuree.

Breng het geheel op smaak met Italiaanse kruiden.

Strooi wat Parmezaanse kaas en belegen kaas over de plaatkoek.

Zet 15-20 minuten in de oven.

Eet smakelijk van Janet!

En van Julius kregen we foto’s dat hij dit recept gemaakt heeft :