Italiaanse plaattaart met mozzarella
Kookjuf Janet heeft weer een heerlijk recept naar de leerlingen gestuurd :
Italiaanse plaattaart met mozzarella
Je hebt niet veel ingrediënten nodig en het is snel klaar.
Recept voor 2 personen
Tijd: 15 min. + 15-20 min. in de oven
Benodigdheden:
6 plakjes bladerdeeg of pizzadeeg
1 blikje tomatenpuree
halve rode ui
10-12 cherrytomaatjes
1 bol mozzarella
1 el Italiaanse kruiden
Parmezaanse kaas & geraspte belegen kaas
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Rol het pizzadeeg uit of maak met 6 plakjes bladerdeeg een rechthoek door de plakjes bladerdeeg met de randjes over elkaar te leggen.
Vouw de randjes om en prik met een vork of mes wat gaatjes in het deeg.
Smeer de bodem in met tomatenpuree.
Snijd de tomaatjes, rode ui en mozzarella in stukjes.
Verdeel dit over de tomatenpuree.
Breng het geheel op smaak met Italiaanse kruiden.
Strooi wat Parmezaanse kaas en belegen kaas over de plaatkoek.
Zet 15-20 minuten in de oven.
Eet smakelijk van Janet!
En van Julius kregen we foto’s dat hij dit recept gemaakt heeft :