Heel De Zevenster maakt tosti’s…..bedankt juf Janet
Omdat de VSO groepen nu geen catering lessen hebben in de grote keuken zorgt kookjuf Janet voor recepten die in de klas gemaakt kunnen worden.
Deze week het recept voor Italiaanse tosti.
Lunch – 15 min – 4 personen
Ingrediënten
- 8 boterhammen
- 2 grote trostomaten
- 2 bollen mozzarella
- 4 el pesto
Bereidingswijze
- Was de tomaten. Als er nog een steeltje aanzit haal dit eraf en gooi het weg.
- Knip het zakje van de mozzarella open. Laat het water eruit lopen en droog de bol mozzarella af met een papiertje van een keukenrol.
- Snijd de tomaten en de bollen mozzarella in plakken.
- Besmeer een boterham met 1 el pesto en leg hierop plakjes tomaat en plakjes mozzarella. Zorg dat je genoeg hebt voor alle tosti’s.
- Leg dan de andere boterham erop.
- Verwarm een tosti-ijzer en leg de tosti hierin. Je kunt 2 tosti’s tegelijk bakken.
- Bak de tosti goudbruin (dit duurt ongeveer 5 minuten).
- Snij de tosti schuin door.
- Geniet ervan!
Groep mba heeft foto’s gemaakt dat ze de tosti’s maakten :