VSO recept week 1 maart : Romige perzik toetjes
Voor deze week heeft juf Janet een heerlijk toetjes recept.
Ingrediënten (voor 6 perzik toetjes) :
250 gram mascarpone
125 ml slagroom
1,5 zakje vanillesuiker
3 eetlepels suiker
± een half pak lange vingers
± 235 gram perziken uit blik ( de helft van een groot blik)
een klein scheutje perzik sap uit het blik
Wat moet je doen:
- Laat de perziken uitlekken en pureer ze vervolgens tot puree met de staafmixer. Zet even aan de kant voor later gebruik.
- Doe de mascarpone, de slagroom, de vanillesuiker en de gewone suiker in een beslagkom. Mix met de mixer door elkaar tot een mooie dikke crème.
- Zet glaasjes klaar. Doe een scheutje perzik sap in een kommetje. Breek wat lange vingers in stukjes en doop ze in de perzik sap. Bedek de bodem van de glaasjes met de stukjes lange vingers.
- Schep vervolgens om en om wat van de perzikpuree en het romige mengsel in de glaasjes.
- Breek opnieuw wat lange vingers in stukjes en doop ze in het perzik sap. Leg ze in de glaasjes en druk lichtjes aan.
- Schep de glaasjes tot slot vol met de rest van het romige mengsel en de perzikpuree.
- Je kunt de perziktoetjes direct serveren, maar als ze minstens een uurtje in de koelkast hebben gestaan zijn ze nog lekkerder.
- Steek er vlak voor het serveren nog een lange vinger in.
Kleurplaat : kleurplaat mixer
Opdrachten : Opdrachten perziktoetje