Project “De mooiste vis van de zee “ in de gele groep

Geplaatst op donderdag 11 maart 2021

We zijn in de gele groep bezig met het project : “De mooiste vis van de zee “.

Regenboog is een prachtige vis, met schitterende schubben. De andere vissen willen allemaal graag met hem spelen. Ze vinden zijn zilveren schubben prachtig. Maar Regenboog zwemt trots voorbij en wil met niemand iets te maken hebben, zeker niet als een kleine vis om 1 schubje vraagt.

“De mooiste vis van de zee “is een mooi prentenboek met een sociaal-emotioneel thema. Regenboog wil niet delen. Dat maakt de andere vissen verdrietig en zij willen niet meer met hem spelen. Uiteindelijk voelt Regenboog zich alleen en weet niet meer wat hij moet doen. Wat kan hij doen zodat de andere vissen hem weer aardig vinden ?

Zo zullen we allerlei emoties bespreken . We hebben het over samenspelen, delen. De plaatbepalende – en tegengestelde begrippen komen aan bod. Het leren omschrijven van een foto : wat zie je , welke kleuren heeft de vis etc.  Maar ook leren om een vraag te stellen. Uitbeelden nadoen. Maar ook reken – en taalactiviteiten. De woordenschat komt aan bod. Schooltv zullen we hier ook op afstemmen. Kortom een mooi leerzaam project.

   

We hebben al een prachtig kunstwerk gemaakt waarbij we allerlei technieken hebben gebruikt.

Groetjes van de gele groep