recept appelkruimel
Juf Janet had voor vorige week weer een heerlijk recept uitgezocht.
“applecrumble” of te wel appelkruimel.
Appelkruimel
Recept voor 6-7 personen
Tijd: 20 min. + 25 min. in de oven
BENODIGDHEDEN:
- 6 appels
- 2 tl kaneel
- 3 tl honing
- 1,5 handje rozijnen
Voor de kruimel laag:
- 200 gr havermout
- 50 gr boter/margarine (in stukjes gesneden)
- 200 gr bloem
- 3 el honing
BEREIDINGSWIJZE: APPEL KRUIMEL MET HAVERMOUT
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes.
Meng in een kom de stukjes appel, kaneel, honing en rozijnen.
Doe dit alles in een kleine ovenschaal.
Daarna meng je in een andere kom de havermout, bloem, boter en honing totdat je een kruimelig ‘deeg’ hebt.
Verdeel het deeg over de stukjes appel.
Bak ongeveer 25 minuten in de oven.
Eet smakelijk!
Veel groepen hebben de appelkruimel gemaakt en er heerlijk van gesmuld.
We hadden toevallig hele grote appels bij het schoolfruit.