Met pensioen….

Geplaatst op dinsdag 30 augustus 2022

Met pensioen….

Na 45 jaar in het onderwijs, 30 jaar op de Zevenster, waarvan 23 jaar als stage-en uitstroom coördinator ga ik de Zevenster woensdag 31-08 verlaten en is het tijd om met pensioen te gaan.

Dat zal een beetje raar zijn en heel erg wennen, maar ook weer spannend en leuk omdat er nieuwe dingen op mijn pad komen.

Afscheid nemen…

Van de leukste baan van de wereld….

Van alle leerlingen die ik in al die jaren heb zien groeien en bloeien in de praktijk en op hun stage en werkplekken. Tot veel meer in staat vaak dan ze zelf dachten. Groeien, volwassen worden, eigen keuzes leren maken. Dat is zo mooi om te zien!!!

Van alle ouders… Fijne gesprekken, informatieve gesprekken, moeilijke gesprekken maar altijd samen afstemmen en zoeken naar wat het beste is voor hun zoon of dochter en onze leerling. En samen trots zijn!

Afscheid nemen van alle lieve en bevlogen collega’s. Ik ga ze missen. Door hun steun, inzet en enthousiasme is het mogelijk geweest om van de uitstroom van leerlingen een succes te maken. Door samen te werken, te sparren over leerlingen, te kijken in de praktijk, heb ik veel van ze geleerd.

En tot slot afscheid nemen van Martie, die ook met pensioen gaat. De duizendpoot van de Zevenster. Altijd op zoek naar ‘hoe maak ik het leerbaar voor leerlingen’. Door fotostappenplannen te maken of vouwborden om de polo’s te leren vouwen, of bordjes maken met foto’s voor bij de groepen zodat de leerlingen de weg kunnen vinden in school. En dan ook nog subsidies voor lessen binnen halen, roosters maken, diploma’s maken, website onderhouden en nog veel meer. Dank voor alle mooie jaren in ons stagelokaal!

Ik wens iedereen veel plezier en enthousiasme in het samen leren en samen ontwikkelen en ik wens de Zevenster een mooie toekomst! En voor Martijn, de nieuwe stage coördinator, veel plezier en succes met deze geweldig mooie baan!

Jeanne Steegs