Flevomeer Bibliotheek Lelystad activiteiten voor de komende weken.

Geplaatst op dinsdag 20 december 2022

De FlevoMeer Bibliotheek Lelystad organiseert de komende weken voorstellingen en activiteiten voor kinderen en volwassenen in winterse sferen.

FlevoMeer Bibliotheek Lelystad wordt omgetoverd tot een waar Winter Wonderland. Alle Lelystadse kinderen zijn van harte welkom bij onze activiteiten. Wat te denken van een kerst- en vuurwerkknutsel, een magische goochelvoorstelling, workshops en spelletjesmiddag.

Veel van de activiteiten zijn gratis en vrij toegankelijk.

Magische goochelvoorstelling

De Kerstvakantie start met een magische goochelvoorstelling. Op vrijdag 23 december komt meester-goochelaar Lars van Tuijl met de Let it Snow: The Magicshow! Betoverende goocheltrucs op sfeervolle muziek, grappige acts met foute kerstsokken en -truien, interactie en gezelligheid met het publiek. Het zit er allemaal in! En misschien slaagt Lars er zelfs nog wel in om het in de zaal te laten sneeuwen… Let it Snow, the Magicshow! is een magische voorstelling voor kinderen van 7-12 jaar. Er zijn twee voorstellingen: één om 14.30 uur en één om 16.00 uur. De toegang is gratis, aanmelden is niet nodig.

Kerstliedjes

Zingen en dansen hoort bij kerst. Op woensdag 21 december geven Laurie en Tanja van 14.30 – 16.00 uur een gezellig kerstoptreden voor jong en oud. Laurie geeft zangles en Tanja gitaarles bij Kubus Lelystad. Ze zijn al volop aan het oefenen met hun cursisten voor het kerstoptreden tijdens Winter Wonderland in de bibliotheek. Dans en zing je ook lekker mee op alle bekende kerstliedjes?

Op zaterdag 24 december komt het Evergreen Koor Engelse en Nederlandse kerstliedjes zingen in FlevoMeer Bibliotheek Lelystad. Kom gezellig meezingen tussen 13.00 – 15.00 uur. Luisterend genieten mag natuurlijk ook. Evergreen is een gemengd koor (sopraan, alt, tenor, bas) en het repertoire bestaat naast kerstliederen uit liedjes van de jaren ’50 en ’60 en wereldmuziek.

Kookworkshop

Maak samen met kok Lobke de lekkerste hapjes voor oudjaarsavond op vrijdag 30 december van 14.00 – 16.00 uur. De kookworkshop is voor (groot)ouders en hun (klein)kinderen. Komen jullie ook gezellig? De kosten zijn €5,- per stel. Kaartjes kun je kopen aan de balie van FlevoMeer Bibliotheek Lelystad of via de website.

Zoekboek

Tijdens Winter Wonderland kunnen alle kleine bezoekers van FlevoMeer Bibliotheek Lelystad meedoen met het Warme Wintertruien-zoekboek. In de hele bibliotheek zijn warme wintertruitjes verstopt: kun jij ze allemaal vinden? Als je ze allemaal hebt afgestreept kun je het ingevulde formulier bij de balie inleveren en krijg je een winterse traktatie.

Voor de activiteitenkalender klik op onderstaande foto :

Meer in de bibliotheek

FlevoMeer Bibliotheek biedt boeken, e-books, tijdschriften en activiteiten voor kinderen en volwassenen. Voor kinderen tot 18 jaar is het lidmaatschap gratis. Ook niet-leden kunnen gebruik maken van de collectie en van activiteiten in de bibliotheek. Alleen voor het lenen van boeken en andere materialen is een lidmaatschap nodig.