Leuke activiteiten tijdens de zomervakantie bij de Flevomeerbibliotheek

Geplaatst op donderdag 20 juli 2023

De FlevoMeer Bibliotheek Lelystad organiseert van alles in het kader van de Zalige Zomer. Denk bijvoorbeeld aan Flessenpost, Zomer (door)lezen, Minigolf en echte post en vriendschapsarmbandjes maken. Alle workshops zijn speciaal voor kinderen van 4-12 jaar en gratis te bezoeken.

Flessenpost

Zet je speurneus maar weer op tijdens de zomervakantie. Bij FlevoMeer Bibliotheek Lelystad kan je wederom meedoen aan een geweldig levend zoekboek. Deze zomer kun je speuren naar kleurrijke Flessenpost. In de bibliotheek zijn tien Flessenpost flessen verstopt. Kun jij ze allemaal vinden? Aan de hand van een zoekformulier ga je op zoek, alleen of samen met een vriend of vriendin, broer of zus. Heb je alle flessen gevonden? Lever dan je ingevulde formulier in bij de informatiebalie en ontvang een traktatie. Flessenpost is de gehele vakantie te doen in Bibliotheek Lelystad en is voor kinderen vanaf 4 jaar.  https://www.flevomeerbibliotheek.nl/activiteiten/flessenpost-zoekboek?categorie=kinderagenda

Minigolf

Op woensdag 26 juli starten we de zomervakantie bij FlevoMeer Bibliotheek Lelystad met een parcours Minigolf! Er zijn ’s middags van 14.00 en 16.00 uur vijf holes te vinden, verspreid door de hele bibliotheek. Kom samen met ouders, broers, zussen, vrienden en/of vriendinnen lekker minigolfen in de bibliotheek. Toegang is gratis, een kaartje is niet nodig. https://www.flevomeerbibliotheek.nl/activiteiten/minigolf-de-bieb

Echte Post

Vier jij (gedeeltelijk) vakantie in Lelystad? Collega Ageeth in ieder geval wel. Zij is gek op het versturen van echte post en op Lelystad. Op woensdag 16 augustus maken we een collage-kaart met Lelystad als thema. Je kunt ook zelf een envelop maken van bladzijden van afgeschreven boeken of je kleurt een kaart om te versturen. De workshop is op woensdag 16 augustus van 14.00 – 16.00 uur en is voor kinderen van 7-12 jaar. De toegang is gratis, een kaartje is niet nodig.  https://www.flevomeerbibliotheek.nl/activiteiten/echte-post-groeten-uit-lelystad?categorie=kinderagenda

Vriendschapsarmbandjes maken

Zomervakantie is superleuk, maar je ziet je vrienden, vriendinnen en klasgenootjes een stuk minder. Hoe leuk is het om samen met je beste vriend of vriendin naar de bibliotheek te komen en voor elkaar een armbandje te maken?! Op woensdag 23 augustus zijn alle kinderen van 7-12 jaar van harte welkom om tussen 10.00 en 12.00 uur een armbandje te maken. Je kunt de armbandjes maken van verschillende materialen. Zo kun je armbandjes knopen van verschillende soorten garen, je kunt kralen rijgen, maar ook loom-armbandjes maken. Natuurlijk mag je ook een armbandje voor jezelf maken! De toegang is gratis, maar er is beperkt plek. Download een kaartje via de website www.flevomeerbibliotheek.nl of haal een kaartje bij de balie van FlevoMeer Bibliotheek Lelystad. https://www.flevomeerbibliotheek.nl/activiteiten/vriendschapsarmbandjes-maken?categorie=kinderagenda

Zomer (door)lezen

Iedere ouder/verzorger krijgt de boodschap van de leerkracht: ‘Blijf lezen in de zomervakantie!’ Doordat de zomervakantie lang is verliezen kinderen in deze periode vaak hun interesse in lezen. Hierdoor gaat een hoop van de opgedane leeservaring verloren. Het leestempo gaat omlaag, net zoals het niveau en tekstbegrip. Samenlezen met een ouder of broer of zus kan leiden tot frustratie en ruzie. FlevoMeer Bibliotheek Lelystad biedt daarom kinderen aan om in de bibliotheek te komen ‘doorlezen’ onder begeleiding van een leesconsulent of bibliotheekmedewerker. Het samenlezen duurt een half uur per keer. Zomer (door)lezen is speciaal voor kinderen van 6-8 jaar. Ouders die hun kinderen aanmelden krijgen een mail vanuit de bieb met de beschikbare momenten en plannen afspraken in. https://www.flevomeerbibliotheek.nl/activiteiten/zomer-doorlezen

Vertelvoorstelling Boer Boris gaat naar zee

Op woensdag 9 augustus is er weer een vertelvoorstelling bij FlevoMeer Bibliotheek Lelystad.
https://www.flevomeerbibliotheek.nl/activiteiten/vertelvoorstelling-boer-boris-gaat-naar-zee-0?categorie=kinderagenda