Nieuwsbrief

 NIEUWSBRIEF…NIEUWSBRIEF…NIEUWSBRIEF…NIEUWS !

13 maart 2020

Beste ouders/ verzorgers,

Middels deze nieuwsbrief willen we u op de hoogte houden van de ontwikkelingen op onze school. Daarnaast uiteraard ruimte voor landelijke ontwikkelingen rondom het corona virus.

‘Corona virus’ Berichtgeving vanuit het bestuur van Stichting SchOOL:

Onze scholen volgen de situatie rondom het coronavirus op de voet. We volgen daarin de adviezen van het RIVM en de GGD. Als er relevante wijzigingen zijn of er nadere informatie wordt gegeven informeren wij u daarover in bulletins als deze en op SchoolWapps.

Vanwege de recente ontwikkelingen rond de verspreiding van het coronavirus in Nederland zijn donderdagmiddag 12 maart nieuwe maatregelen aangekondigd.  Dit betekent voor onze scholen:

 Scholen blijven open. Er zijn tot nu toe weinig besmettingen bij kinderen en kinderen zijn minder vatbaar. Gebleken is dat er een laag risico op corona is bij kinderen. Daarnaast zijn de maatschappelijke gevolgen anders te groot, omdat ook ouders dan thuis moeten blijven.

  • Evenementen met meer dan honderd personen worden afgelast. Dit kan dus gevolgen hebben voor evenementen van onze scholen (zoals weeksluitingen) of evenementen waar onze scholen aan mee doen (zoals sportwedstrijden).
  • Iedereen in Nederland die klachten heeft zoals neusverkoudheid, hoesten, keelpijn en eventueel koorts blijft thuis. Dit geldt dus voor kinderen, ouders en ook medewerkers van onze organisatie. Zij moeten ook sociale contacten zoveel mogelijk mijden. Omdat leerkrachten zich sneller ziek moeten melden zullen meer groepen naar huis worden gestuurd of andere maatregelen genomen worden.

De nieuwe maatregelen gelden in ieder geval tot en met 31 maart.

We realiseren ons dat dit veel van ons allen vraagt, zowel voor u als de ouder/verzorger als medewerkers van de school. We vertrouwen op uw begrip.

Het RIVM en de GGD geven op hun website antwoord op veel gestelde vragen, ook specifiek voor het onderwijs en de kinderopvang. Ook kun je bellen met het landelijk telefoonnummer waar je met vragen over het coronavirus terecht kunt: 0800-1351.

Wanneer de scholen vragen hebben over bepaalde situaties wordt de GGD gebeld en volgen wij het advies van de GGD op.

Mochten er nieuwe maatregelen van kracht worden, dan informeren wij jullie zo spoedig mogelijk.

Schoolevenementen afgelast

Als gevolg van de nieuwe maatregelen zijn wij genoodzaakt om een aantal schoolevenementen te annuleren. De Fancy Fair van 27 maart gaat niet door. We zullen waar mogelijk een nieuwe datum plannen. Dit zal uiteraard ook afhangen van de landelijke ontwikkelingen.
Ook het schoolkamp van BBa en BBb is geannuleerd. Samen met de Park eigenaar zullen we zoeken naar een nieuwe datum. Wanneer het niet lukt om nog dit schooljaar een nieuwe datum te plannen, krijgt u uiteraard uw geld terug.

Schoolreisje van Oba op 26 maart naar het Aviodrome, gaat ook niet door.

Zodra wij meer duidelijkheid hebben, zullen wij u hier over informeren.

SchoolWapps

Om ouders makkelijk van informatie te voorzien, heeft onze stichting er voor gekozen om gebruik te maken van een ouder-portaal. De naam van deze portaal is ShoolWapps. Een omgeving waarin een leerkracht makkelijk informatie met ouders kan delen, maar waar bijvoorbeeld ook foto’s gedeeld kunnen worden op een FaceBook achtige manier. Het voordeel hiervan is dat de foto’s niet in openbare site terecht komen. Hiermee is het voor ons als school beter mogelijk om ieders privacy te garanderen.

Op dit moment is een groot deel van de ouders al aangemeld voor deze ouder-portaal, maar nog niet alle ouders. Heeft u zich nog niet aangemeld, dan wil ik verzoeken dit zo snel mogelijk te doen.
Ook is het mogelijk een handige app te gebruiken op uw mobiele telefoon.

 

Nieuwe collega’s

Logopedist

Zoals u weet is Tiny met pensioen gegaan en hebben wij op dit moment geen logopedist werkzaam op school. De zoektocht naar een nieuwe logopedist is moeilijker dan wij hadden gedacht. Uit de vorige vacatureronde zijn helaas geen kandidaten gekomen. Wij waren dus genoodzaakt opnieuw een vacature uit te zetten. Dit keer met meer succes en zijn er meerdere kandidaten waar wij gesprekken mee hebben gevoerd.

Wij kunnen u melden dat er een nieuwe logopedist is gevonden. Haar naam is Marie-Louise Hannink en zij zal per 26 maart bij ons op school starten. In de volgende nieuwsbrief zal zij zich voorstellen.

Onderwijs assistent

Sinds 1 maart is juf Marlena ergens anders werkzaam. Zij heeft een baan aangenomen wat dichter bij huis op de Zonnebloem school. Wij wensen haar veel succes en vooral veel plezier in haar nieuwe baan.

Voor ons betekende dat dat we op zoek moesten naar een nieuwe collega. De sollicitatie gesprekken hebben inmiddels plaatsgevonden en wij zijn blij u te kunnen melden dat we een geschikte kandidaat hebben gevonden.

Per 6 mei zal Dunya Uitman starten in de MBc groep.

Wij wensen onze nieuwe collega’s veel werkplezier.

Groepsdoorbroken werken

Dit schooljaar (oktober 2019) is het SO gestart met groepsdoorbrekend werken rekenen. Binnen het vakgebied rekenen is gekeken naar het niveau van de leerlingen. Op basis van deze niveaus heeft de groepsleiding de leerlingen in 8 groepen verdeeld. De groepsleiding heeft het aanbod hierop afgestemd en voor de leerlingen doelen gesteld, deze zijn terug te zien in het leerlingplan van het kind. Op maandag- en dinsdagochtend wordt er groepsdoorbrekend gewerkt met rekenen. Er wordt dan rekenonderwijs gegeven in 8 verschillende niveau groepen.

Na de voorjaarsvakantie zijn de groepen gestart met groepsdoorbrekend werken binnen het vakgebied taal/lezen. Op woensdagochtend vindt het groepsdoorbrekend werken taal/lezen plaats. Ook dan wordt er in 8 verschillende niveau groepen gewerkt.

Door het groepsdoorbrekend werken kunnen wij de kinderen beter op niveau bedienen.

Collecte voor de schooltuin

Bij de Waterwijkviering op Driestromenland hebben ze een collecte gehouden en de opbrengst van de collecte was voor onze schooltuin!!! Janny en Jan Truin hebben

boodschappen bij het tuincentrum gedaan en ons H E L E  verlanglijstje voor tuin en vernieuwing van het kippenhok kunnen kopen van de opbrengst van de collecte!

’s Middags kwamen ze alles naar school brengen en Patricia heeft ze ontvangen en de schooltuin laten zien.

Super veel zakjes met zaadjes , planten, zakken grond en houtsnippers gekregen. Dit is natuurlijk Fantastisch. Wij zijn daar erg blij mee. Zodra het weer kan, gaan Patricia en de

leerlingen in de tuinlessen weer voorzaaien zodat we straks weer eigen producten hebben om te gebruiken bij de kooklessen.

Hulp ouders

In de vorige nieuwsbrief hebben wij een oproep gedaan voor hulp ouders. Het is heel fijn dat een aantal ouders hebben geholpen met een aantal klusjes. Enorm bedankt daarvoor!

Nu zijn we op zoek naar ouders die kunnen helpen bij het ‘luizenpluizen.’ Heeft u tijd om te komen helpen neem dan a.u.b. contact op met Martijn: m.v.iersel@stichtingschool.nl

 

Agenda:

19 maart Studiedag alle leerlingen zijn vrij

26 maart Schoolreisje Oba geannuleerd

27 maart Fancy Fair geannuleerd

30 maart t/m 3 april School kamp BBa & BBb geannuleerd

10 april Goede vrijdag alle leerlingen vrij

13 april 2de Paasdag alle leerlingen vrij

17 april Koningsspelen SO & MBc

18 april t/m 3 mei Meivakantie alle leerlingen vrij

4 mei Studiedag SO, alleen de leerlingen van het SO zijn vrij

5 mei Dodenherdenking, alle leerlingen zijn vrij

21 & 22 mei Hemelvaart, alle leerlingen vrij

 

Deze nieuwsbrief is samen met andere nieuwsberichten en foto’s ook terug te vinden op onze website.

Namens het team van De Zevenster,

Met vriendelijke groet,

Fonny Docter                                                  Martijn van Iersel

Meerscholen directeur                                  Locatie leider

 

Klik op de blauwe tekst om het document te openen.

nieuwsbrief maart 2020

nieuwsbrief december 2019

nieuwsbrief november 2019

nieuwsbrief september 2019

nieuwsbrief juli 2019

Nieuwsbrief 07-06-2019