so blauw

De blauwe groep bestaat op dit moment uit acht leerlingen, twee jongens en zes meisjes. In de loop van het schooljaar zullen er nog leerlingen instromen.

We hebben op maandag, dinsdag en vrijdag gym bij Natascha in de gymzaal.

Op dinsdag koken we met de groep. We maken kleine gerechtjes zoals een milkshake, fruitsalade etc… Hiervoor doen we op maandagmiddag de boodschappen in tweetallen, soms met de hele groep. Hierbij letten we ook op het verkeer onderweg.

Op donderdag gaan we met de hele groep naar de gymzaal, we doen dan veel met muziek.

Elke vrijdag hebben we een broodmaaltijd. De kinderen hoeven dan geen brood mee naar school.

In de blauwe groep zijn we veel bezig met woordenschat, voorlezen, de vormen en het pictolezen. Er is ook al een groepje kinderen bezig met het leren van de letters. Met rekenen werken we met de “rekenboog”methode. Veel praktisch werken.

Met knutselen bieden we zoveel mogelijk verschillende technieken aan.

Spelen doen we ’s middags door middel van het keuzebord. De picto’s van de hoeken hangen wij op en de foto’s van de kinderen hangen we dan bij hun keuze.

Maandag : Annelies, Cynthia en stagiaire Elmas
Dinsdag : Annelies, Cynthia en stagiaire Elmas
Woensdag : Annelies, Elisa en stagiaire Romy
Donderdag : Heidi, Cynthia en stagiaire Romy
Vrijdag : Heidi, Cynthia en stagiaire Romy

Voor vragen kunt u altijd bij ons terecht, telefonisch voor en na schooltijd. Of via de mail: blauw.zevenster@stichtingschool.nl

Groetjes Annelies, Heidi, Cynthia, Elmas & Romy

Nieuws

Kinderboekenweek in de blauwe groep

zondag 6 oktober

Vorige week begon de kinderboekenweek. De middenruimte van het SO was al mooi versierd. met de blauwe groep zijn we gaan kijken wat er allemaal op het podium staat. .. een parasol, handdoek en koffers. Het thema is: ‘we gaan op reis!’ Vervolgens zijn we met zijn allen naar de bibliotheek van school gelopen. Eerst

Lees verder

Blote voetenpad in de blauwe groep

zondag 29 september

In de blauwe groep was er een echt blote voetenpad gemaakt. In de schoenendozen zitten verschillende materialen. Zacht, kriebelig, hard, enzovoort. Schoenen en sokken uit en er dan doorheen lopen. Spannend hoor.          

Lees verder