so blauw

De blauwe groep bestaat uit 11 leerlingen. Dit zijn de jongste kinderen.

In de loop van het schooljaar kunnen er nog leerlingen instromen.

Op maandag en dinsdag zijn juf Dunya en Annelies  in de groep

Op woensdag zijn juf Dunya en Heidi in de groep en op donderdag en vrijdag zijn juf Cynthia en Heidi in de blauwe groep.

De gymlessen worden op dinsdag en vrijdag gegeven door juf Natascha in de kleine gymzaal.

We starten elke ochtend met speelgoed aan tafel, daarna zitten we met elkaar in de kring.

Iedere morgen begroeten we ieder kind persoonlijk dmv een liedje : “Goedemorgen…..blij je weer te zien! En wie zit er naast je weet je dat misschien?”

We werken aan verschillende projecten Zoals vervoer en herfst. Hier zingen, knutselen en leren we dan over. We zijn veel bezig met woordenschat en leren  dan woorden  van woordkaarten en uit boekjes, die bij het project horen. Naast het groepsdoorbroken lezen en rekenen oefenen we ook in de groep met tellen, meten, kalender de vormen, picto’s en soms letters.

Het koken en verschillende expressievakken vinden volgens rooster tijdens het modulair werken plaats.

Spelen doen we met behulp van het keuzebord, de kinderen hangen hun foto op bij de foto van het speelgoed dat zij gekozen hebben. Ieder dag is er een kind van de dag; die helpt mee met vaste klusjes en vertelt aan de klas dmv de picto’s wat we gaan doen die dag.

Elke vrijdag maken we voor de kinderen een tosti van hun meegenomen brood.

Op maandag, woensdag donderdag en vrijdag hebben wij stagiaires, hun namen zijn Jaimee en Zoe.

Voor vragen kunt u een mail sturen naar de blauwe groep blauw.zevenster@stichtingschool.nl

 

Groetjes Heidi, Dunya, Cynthia en Annelies.

 

Nieuws

Blauwe groep sneeuw, spelen en knutselen

vrijdag 12 februari

Wat fijn om weer naar school te kunnen. Heerlijk spelen in de sneeuw En dan is het ook lekker om weer binnen te kunnen spelen. Gezellig met elkaar op het speelkleed met auto’tjes en contstructiespeelgoed.   Mooie knutselwerkjes maken met de sneeuwfoto’s en papieren sneeuwvlokjes.

Lees verder

Kerststukjes blauwe groep

donderdag 17 december

De leerlingen van de blauwe groep hebben een pakketje gekregen met een stappenplan om een  kerststukje te maken en een dennenappel om te versieren.       .      We hebben hierop leuke reacties gekregen, bedankt allemaal! .         Een hele fijne vakantie van de juffen van de blauwe groep!

Lees verder

Herfst in SO blauw

dinsdag 27 oktober

In de blauwe groep hebben ze boomstronkjes geschilderd. De kinderen mochten de kleur kiezen rood/geel/bruin. En toen mocht er nog een mooi herfstplaatje op : een eekhoorn of een kabouter. Nog meer herfst in de blauwe groep :       Spinnen gestempeld met de handen.       Paddenstoelen en kaboutertjes               

Lees verder