so geel

In de Gele groep zitten 11 kinderen.

Als groepsleiding zijn op maandag Yvette en José in de groep. Op dinsdag Yvette en Elisa. Op woensdag en donderdag Rachelle en Elisa en vrijdag zijn Rachelle en Desiree in de groep.

Vanaf eind September is Karlijn bij ons in de groep, zij vervangt Rachelle die met zwangerschapsverlof gaat.

Maandag en vrijdag hebben we gym. Dit wordt gegeven door Natascha in de gymzaal. Vaak werken we dan in kleine groepjes die rouleren, en soms wordt er afgesloten met een tik spel.

Koken wordt op donderdag aangeboden.  Één keer in de drie weken geeft Desiree ons kookles. We leren dan snijden, verdelen, afmeten en roeren en dat je voorzichtig moet zijn met de hete pannen. En dat je na het koken moet afwassen en op moet ruimen. Koken wordt gedaan in kleine groepjes van ongeveer vijf kinderen. We laten vooraf weten wat we gaan maken.

Iedere dag bekijken we met elkaar de kalender en oefenen we de dagen van de week en de maanden van het jaar. Ook hangt het dag rooster die we doornemen met de leerlingen.

Op maandag hebben we altijd een vertelkring. De kinderen kunnen dan vertellen over het weekend. Het luisteren naar elkaar en wachten op de beurt komt dan ook aan de orde. Als er foto’s worden doorgemaild bekijken we die ook in de weekendkring.

In de gele groep zijn we druk bezig met het leren van de letters en het leren lezen. Pictolezen en de vormen uit het vormenboek komen bij ons in de groep terug. Met rekenen werken we met de rekenboog. Een leuke methode voor onze leerlingen omdat een praktische methode is.

Met knutselen werken we vanuit een thema. Dit thema komt ook terug tijdens kringmomenten zodat we de woordenschat oefenen. Met knutselen bieden we verschillende technieken aan.

Voor vragen kunt u altijd bij ons terecht, telefonisch voor en na schooltijd.

U mag ook een mail sturen naar: geel.zevenster@stichtingschool.nl

Groetjes Yvette, Rachelle Karlijn, Elisa, Desiree en Jose