so geel

 

In de Gele groep zitten 12 kinderen. We hebben dit jaar drie meisjes en negen jongens.

Als groepsleiding zijn op maandag en dinsdag Yvette en Elisa in de groep. Op woensdag, donderdag en vrijdag zijn Iris en Elisa in de groep.

Dinsdag en vrijdag hebben we gym. Dit wordt gegeven door Natascha in de gymzaal. Vaak werken we dan in kleine groepjes die rouleren, en soms wordt er afgesloten met een tik spel.

Koken doen we ook met de gele groep. Één keer in de drie weken geeft Kristel ons kookles. We leren dan snijden, verdelen, afmeten en roeren. Maar ook dat je voorzichtig moet zijn met de hete pannen. En dat je na het koken moet afwassen en op moet ruimen. Koken wordt gedaan in kleine groepjes van ongeveer vier kinderen. In het contactschriftje laten we van te voren weten wanneer we gaan koken.

Iedere dag bekijken we met elkaar de kalender en oefenen we de dagen van de week en de maanden van het jaar. Ook hangt het dag rooster die we doornemen met de leerlingen.

Op maandag hebben we altijd een vertelkring. De kinderen kunnen dan vertellen over het weekend. Het luisteren naar elkaar en wachten op de beurt komt dan ook aan de orde.

In de gele groep zijn we druk bezig met het leren van de letters en het leren lezen. Pictolezen en de vormen uit het vormenboek komen bij ons in de groep terug. Met rekenen werken we met de rekenboog. Een leuke methode voor onze leerlingen omdat een praktische methode is.

Met knutselen werken we vanuit een thema. Dit thema komt ook terug tijdens kringmomenten zodat we de woordenschat oefenen. Met knutselen bieden we verschillende technieken aan.

Voor vragen kunt u altijd bij ons terecht, telefonisch voor en na schooltijd.

U mag ook een mail sturen naar:  geel.zevenster@stichtingschool.nl

Groetjes Yvette, Iris en Elisa

      gele-groep

 

Nieuws

maandag 9 oktober

Vrijdag 6 oktober hadden we voorlezen door opa’s en oma’s. Dit in verband met de kinderboeken week. Bij ons kwam oma Marja in de groep met het boek ‘ik zou wel een kindje lusten’. Nadat het fruit en drinken op was gingen we met zijn allen in de kring. Geboeid werd er geluisterd naar het

Lees verder

Afspraken in de gele groep

maandag 25 september

De Gele groep heeft begin van het schooljaar samen regels opgesteld voor in de klas. Hier willen we dit jaar aan werken. We hebben samen gekeken wat we belangrijk vinden en daarna drie regels uitgekozen. Met zijn allen een duimafdruk erbij gezet en beloofd dat we hier ons aan houden. Op de deur hangen bijen.

Lees verder