so geel

In de Gele groep zitten 11 kinderen.

Als groepsleiding zijn op maandag Yvette en José in de groep. Op dinsdag Yvette en Elisa. Op woensdag en donderdag Rachelle en Elisa en vrijdag zijn Rachelle en Desiree in de groep.

Vanaf eind September is Karlijn bij ons in de groep, zij vervangt Rachelle die met zwangerschapsverlof gaat.

Maandag en vrijdag hebben we gym. Dit wordt gegeven door Natascha in de gymzaal. Vaak werken we dan in kleine groepjes die rouleren, en soms wordt er afgesloten met een tik spel.

Koken wordt op donderdag aangeboden.  Één keer in de drie weken geeft Desiree ons kookles. We leren dan snijden, verdelen, afmeten en roeren en dat je voorzichtig moet zijn met de hete pannen. En dat je na het koken moet afwassen en op moet ruimen. Koken wordt gedaan in kleine groepjes van ongeveer vijf kinderen. We laten vooraf weten wat we gaan maken.

Iedere dag bekijken we met elkaar de kalender en oefenen we de dagen van de week en de maanden van het jaar. Ook hangt het dag rooster die we doornemen met de leerlingen.

Op maandag hebben we altijd een vertelkring. De kinderen kunnen dan vertellen over het weekend. Het luisteren naar elkaar en wachten op de beurt komt dan ook aan de orde. Als er foto’s worden doorgemaild bekijken we die ook in de weekendkring.

In de gele groep zijn we druk bezig met het leren van de letters en het leren lezen. Pictolezen en de vormen uit het vormenboek komen bij ons in de groep terug. Met rekenen werken we met de rekenboog. Een leuke methode voor onze leerlingen omdat een praktische methode is.

Met knutselen werken we vanuit een thema. Dit thema komt ook terug tijdens kringmomenten zodat we de woordenschat oefenen. Met knutselen bieden we verschillende technieken aan.

Voor vragen kunt u altijd bij ons terecht, telefonisch voor en na schooltijd.

U mag ook een mail sturen naar: geel.zevenster@stichtingschool.nl

Groetjes Yvette, Rachelle Karlijn, Elisa, Desiree en Jose

 

Nieuws

Clini Clowns op school

dinsdag 14 mei

Vorige week donderdag waren de Clini clowns op school. Wij mochten met de gele groep ook naar hun optreden in de gymzaal. Eerst met zijn allen wachten en toen werden we opgehaald door clown Pien. De bankjes stonden al klaar en we gingen zitten voor het spektakel.   Clown Pien was niet alleen. Ze was

Lees verder

Lunchen met de opa’s en oma’s van de Buizerd

vrijdag 10 mei

Donderdag 18 april had de Gele groep een paar opa’s en een oma van de Buizerd op bezoek. We mogen daar altijd Sint Maarten lopen en nu hadden we hen uitgenodigd voor een lunch. In de ochtend gingen de leerlingen aan het werk in de keuken. In twee groepen samen met juf Desiree en meester

Lees verder

Buitenles so geel

maandag 11 maart

Op een leuke manier letters en getallen aanleren. Nodig …… stoepkrijt!! En tekenen maar!! Getallen leren door te hinkelen en bij de letter waar je op gaat staan een woordje bedenken!            

Lees verder

Boodschappen doen voor de kookles op donderdag! 

zondag 10 februari

Vorige week woensdag gingen wij met de gele groep op pad om de boodschappen te doen voor de kookles van donderdag bij juf Désirée. We kregen een boodschappenbriefje mee met daarop allemaal foto’s van de ingrediënten voor “Gezonde Wraps” gemaakt van ei. Eerst was het de wandeling naar de supermarkt al! Hier konden wij mooi

Lees verder

Kinderboekenweek in de Gele groep

dinsdag 6 november

Kinderboekenweek stond dit jaar in het teken van vriendschap. We hebben boekjes voorgelezen over vriendschap, filmpjes er over gekeken en er kwam een juf voorlezen in de groep. Juf Claudia van de administratie kwam twee verhalen van Woezel en Pip voorlezen. De een ging over verstoppertje spelen en de ander over Woezel die iedereen lief

Lees verder