so oranje

Op dit moment (april ‘19) bestaat het oranje team uit 13 kinderen. 8 jongens en 5 meisjes.

De groepsleiding ziet er als volgt uit:

Maandag:                    Lenny   en        Klaas

Dinsdag                       Lenny   en        Klaas

Woensdag                   Lenny   en        Klaas

Donderdag                  Iris       en        Klaas

Vrijdag                         Iris       en        Klaas

 

Op maandag en vrijdag hebben we gym bij juf Natascha. Tijdens de gymlessen wordt er aandacht besteed aan verschillende individuele oefeningen tot echte samenwerkingsspelen. Erg leuk vinden de leerlingen altijd!

Eens in de drie weken hebben we koken op wonen van juf Desiree. Dit hebben wij op de donderdagen. Hier leren de leerlingen koken en snijden, van een fruitsalade tot kleine gerechtjes.

 

In oranje starten we gezamenlijk in de kring en behandelen we iedere dag de kalender. De dagen van de week, de maanden en seizoenen komen hierin terug.

We zijn een echte leergroep waarbij we door middel van verschillende projecten aandacht besteden aan taal, rekenen, knutselen en andere activiteiten.

 

Aan het begin van het schooljaar hebben we met de hele klas groepsafspraken gemaakt waar we ons aan houden:
Wij willen aardig zijn voor elkaar

Wij helpen elkaar

Wij luisteren naar elkaar

Wij blijven van elkaar af

Wij doen niemand pijn

Hier hebben we een poster van gemaakt en deze hangt op een centrale plek in de klas.

Ook hangt er in de klas een poster met de leerdoelen erop wat we op dit moment aan het leren zijn. Deze worden wekelijks vervangen door nieuwe leerdoelen of ze blijven hangen ter herhaling. Zo kan iedereen zien waar we mee bezig zijn en wat we leren.
We hebben de klas opgedeeld in 2 niveau groepen, waarbij sommige leerlingen nog extra individueel maatwerk krijgen.

Bij ons in de groep kunnen de kinderen zich goed vermaken met speelgoed. Elke ochtend bij binnenkomst mogen de kinderen even gaan spelen of kleuren. We spelen niet op de computer, maar gezellig samen met bouwmaterialen, knutselwerken en gezelschapsspelletjes.

Erg gezellig want we krijgen vaak bezoek van andere kinderen die graag bij ons in de klas komen spelen.

Groeten uit oranje!

Ons mailadres is:
oranje.zevenster@stichtingschool.nl

Nieuws

Schoolreis so oranje

zondag 2 juni

En dan is het zover, de 28ste mei. Na een eindeloos lange aftelkalender was daar eindelijk de dag aangebroken. De dag dat we met de klas op schoolreisje  gingen! Om 9:15 stapten we in de bus die ons naar Apeldoorn zou brengen. Want we gingen naar pretpark Julianatoren! Na een rit van ongeveer 50 minuten

Lees verder

Lente in de oranje groep

maandag 6 mei

Het is weer lente en ook in de oranje groep zijn wij er druk mee bezig. Dit is daarom ook het thema voor de taal en rekenlessen en werken we in een projectboek over de lente en Pasen. Tijdens de knutselopdrachten maken we gebruik van verschillende technieken met ook hierbij het thema lente of Pasen.

Lees verder

Een dagje meekijken in de oranje groep ;-)

dinsdag 12 februari

Bij binnenkomst gezellig samen spelen met eigen gekozen speelgoed uit de kast. Of lekker even een boekje lezen in ons leeshoekje. Als de speeltijd voorbij is starten we iedere ochtend in de kring. Het kind van de dag mag de juiste dag op de kalender omcirkelen en de dag van gisteren doorkruizen. Vervolgens vertelt hij/zij

Lees verder