vso groepen

Nieuws

Kubb spel spelen

dinsdag 30 maart

Vorige week heeft meester Marcel met zijn groepje het Kubbs spel gespeeld. Kubb is een Zweeds gezelschapsspel dat buiten op een grasveld gespeeld wordt.   Doel van het spel is om de koning om te gooien, maar eerst moeten alle Kubbs van de tegenstander veroverd worden.

Lees verder

Oriëntatieloop en plattegrond tekenen

maandag 29 maart

Afgelopen vrijdag heeft gymjuf Natascha een Oriëntatieloop uitgezet voor de VSO groepen en SO groene groep. Voor een oriëntatieloop moeten de leerlingen kaart lezen (plattegrond). Mbb is de dagen ervoor gaan oefenen met plattegronden en kaart lezen. Ze hebben een plattegrond van de klas gemaakt.         En dan vrijdag de oriëntatieloop van

Lees verder

Week van het geld mba

maandag 29 maart

Vorige week was het de week van het geld. Op school werd daar ook extra aandacht aan besteed. De nieuwe kralenkettingen worden goed gebruikt! De kettingen zijn een hulpmiddel voor het tellen, splitsen, optellen en aftrekken van getallen tot 20, 30 en 100. Meester Mracel is super trots op de leerlingen van MBA!

Lees verder

Eerste dag mbb juf Andrea na schoolsluiting

maandag 15 februari

Vorige week donderdag was het de eerste dag voor  juf Andrea bij mbb nadat de school gesloten was geweest. Er wordt nu veel naar buiten gegaan. Buiten gym, buiten wandelen, buiten op het plein. Dat was vorige week wel heerlijk in de sneeuw en met de zon.

Lees verder

Schoolfruit smoothie

maandag 15 februari

Er is weer schoolfruit/groente! Vorige week waren er appels, sinaasappels en worteltjes. In OB maakten ze daar een lekkere smoothie van. Ze persten de sinaasappels uit. De appels schilden ze en werde in stukken gesneden. Worteltjes werden ook in stukjes  gesneden. En dan alles bij elkaar in de keukenmachine. Samen smaakte dat heerlijk!!!  

Lees verder

Praktijkopdracht ob groep

dinsdag 26 januari

De leerlingen van de onderbouw kregen als praktijkopdracht ‘klusjes in en om het huis’. Er is ontzettend hard gewerkt aan deze opdracht. Stofzuigen, de hond uitlaten, de vaatwasser uitruimen, de afwas doen, bestek sorteren, de was ophangen, ze deden het supergoed en stuurden mooie foto’s via de klassen whatsapp. Litchano ging zelfs met de postbezorger

Lees verder

Thuiswerk van Steven uit ob

donderdag 7 januari

Steven uit ob heeft foto’s naar zijn juf Dunja gestuurdvan het werk dat hij thuis voor school gedaan heeft. De EuroFittest, Het grote tel spel en zijn Klusjes kalender. Goed gewerkt Steven!!! . .    

Lees verder

Sinterklaasbingo in mbb

vrijdag 4 december

Sinterklaas bingo in mbb. Bij een volle kaart mag je je cadeau pakken. Als iedereen bingo heeft  pakken we de cadeautjes uit. En ook gezelligheid in mbb

Lees verder

Afsluiting Rots en Water groep MBA periode 1

donderdag 29 oktober

Gisteren was de laatste Rots en Waterles van VSO groep mba van periode 1. De leerlingen mochten allemaal een plankje doormidden slaan.   . . Aan het eind van de les kregen ze van meester Marcel een diploma/certificaat overhandigd.

Lees verder

Smaakles Kok in de klas bij mbc

dinsdag 6 oktober

Gisteren heeft de mbc groep meegedaan aan Kok in de klas. Door corona kan er geen kok van een restaurant op school komen om een les te geven, maar dat is goed opgelost want de les kon op het digibord bekeken worden. In totaal hebben leerlingen van 80 basisscholen de online Smaakles gevolgd van chef-kok

Lees verder