vso groepen

Nieuws

OBA zou OBA niet zijn als er niet iets te smikkelen valt.

woensdag 8 april

Naast het werk dat de leerlingen van deze klas doen, zoals rekenen, taal, schrijven, wereldoriëntatie en tekenen, zijn ze ook graag bezig met hun handen! En vooral als het resultaat in de mond kan! Oh ja en vervolgens gaan ze echt wel 5 kilometer wandelen of  een rondje fietsen. Echt OBA….                         

Lees verder

De harde thuiswerkers van obb

dinsdag 7 april

Hier wat foto’s van de harde thuiswerkers van OBB

Lees verder

Toen we nog naar school gingen OBB werkt over het lichaam. 

vrijdag 3 april

    Vrijdag 13 maart hebben we met elkaar een leerling overgetrokken   en alle lichaamsdelen erbij en erin geschreven.

Lees verder

Luchtdrukproef in oba

vrijdag 22 november

Donderdag 21 november was het weer tijd voor een proef in OBA. Het ging over luchtdruk. Het was erg grappig: We konden het vlammetje “Zie ginds komt de stoomboot ”  laten dansen!

Lees verder

OBA heeft weer mooie kunstwerken gemaakt

donderdag 21 november

“Zie de maan schijnt…” OBA heeft gewerkt met pastelkrijt, steenkool en waterverf. Mooi hè?        

Lees verder

Natuur- en scheikunde project oba

woensdag 13 november

In OBA hebben we vanaf de herfstvakantie een nieuwe project: Natuur- en scheikunde! Elke week doen we enkele proefjes. Maandag 11 november gingen we aan de slag met zuurstof die opraakt als je een waxinelichtje laat branden in een omgekeerd glas. En o wonder! De limonade die op het bord lag gaat in het glas

Lees verder

Oba weegt.

zondag 10 november

Wat is zwaar, wat licht Zet de voorwerpen op volgorde van licht naar zwaar. De leerlingen moeten samenwerken en met elkaar beslissen.

Lees verder

In ob-a doen ze proefjes

maandag 4 november

Dit is erg leuk, en we ontdekken grappige dingen. Hier gingen ze kijken wat de pingpongbal doet als je die in het water legt.

Lees verder

Linosnijden in oba

donderdag 31 oktober

Linosnijden, enkele leerlingen hadden hier al ervaring mee, voor anderen was het nieuw. Best spannend want de grootste uitdaging zit ‘m in het heel houden van vingers, dus een pleisterloos resultaat be   halen. En dat is gelukt. Zonder beschadigingen aan ledematen heeft OBA het voorafgemaakt ontwerp overgebracht op een stuk lino en vervolgens uitgesneden

Lees verder

Herfst knutselen in de klas

dinsdag 29 oktober

   In de gele groep hebben ze slakken geknutseld van kalebassen.        In mbc hebben ze paddenstoelen van klei gemaakt en mooi geverfd en spinnenwebben getekend.

Lees verder