vso bb-a

De Bb-a groep.

We beginnen dit jaar met  15 leerlingen, waarvan  8  meiden en 7  jongens.

Er is één bovenbouwgroep. Op donderdag wordt de groep samengevoegd met de Mb-b groep en zullen Jeanne en Desiree/ Fatma er zijn.

In de praktijk zal niet iedere leerling er altijd zijn omdat de leerlingen veel stage lopen. Dit kan variëren van 1,2 of zelfs drie dagen. Ook zullen er in de loop van het jaar leerlingen het werktraject ingaan en de school verlaten.

De meeste leerlingen in deze groep zijn al bezig om hun werktraject op te bouwen. De meeste leerlingen hebben ook al voorkeur/keuze voor een bepaalde richting en we begeleiden de leerlingen hierbij.  Het is tenslotte het belangrijkste doel dat de leerling een plek in de maatschappij krijgt en daar ook gelukkig is en van daaruit misschien weer verder kan komen.

Er wordt gewerkt volgens een vast rooster. Niet iedere leerling zal alles volgen i.v.m. stage . We werken daarnaast ook aan de leer wens en behoeften van de leerling. Wat is voor hem/haar belangrijk en wat vind hij/zij zelf belangrijk.

Op maandag en dinsdag  is er gym, gegeven door de vakleerkracht. Verder zal er op een extra moment in de groep maar ook tijdens de pauzes buiten aandacht besteed worden aan bewegen. Er is op vrijdag  voor een aantal leerlingen koken in de keuken o.l.v. Janet . Dit is gericht op wonen zodat ze (redelijk)  zelfstandig een verantwoorde maaltijd leren bereiden.

In de groep ligt de nadruk  op het leren omgaan en toepassen van het geleerde . Dit komt o.a. naar voren bij het geld rekenen, budgetteren, verkeer, praktisch rekenen, formulieren invullen, gezond gedrag, EHBO, burgerschap enz.

Dit jaar  gaan we op stagekamp met de middenbouw. Dit is van 19 t/m 23 maart 2018.

We maken er weer een gezellig en leerzaam jaar van.

José , Jeanne en Desiree.
bba.zevenster@stichtingschool.nl

Nieuws

Rekenen met behulp van een courgette

maandag 9 oktober

In VSO bb-a hebben ze gerekend met de grote en zware courgettes uit de volkstuin van de familie van leerling Yunus. Ze waren wel 5 kilo per stuk. En iedereen wist nog van de vorige keer hoe ze dit konden berekenen en uitzoeken!!!! Top.

Lees verder

bba praktisch aan het werk

dinsdag 12 september

Afgelopen maandag hebben we met de groep aardappelen verkocht. De opbrengst is voor de groep. De leerlingen hebben enthousiast meegedaan en hebben o.a. wegen, rekenen, geld rekenen , praktisch rekenen, gewicht, kilogram enz enz. geoefend. Een goede praktische oefening dus. En gelukkig zijn er dan altijd wel collega’s die willen kopen. Mede name dankzij de

Lees verder