vso bb-b

We beginnen dit jaar met  11 leerlingen.

Er zijn twee  bovenbouwgroepen vandaar dat we nu de bb-b groep zijn. Op maandag, dinsdag en vrijdag is José Nijsten in de groep .  Op woensdag en donderdag zullen de leerlingen van bb-b zoveel mogelijk op stage zijn. Mocht er iets zijn, mailen naar j.nijsten@stichtingschool.nl of bellen naar school.

Ook zullen er in de loop van het jaar leerlingen het werktraject ingaan en de school verlaten.

Veel leerlingen in deze groep zijn al bezig om hun werktraject op te bouwen. De meeste leerlingen hebben ook al voorkeur/keuze voor een bepaalde richting en we begeleiden de leerlingen hierbij.  Het is tenslotte een belangrijk doel dat de leerling een plek in de maatschappij krijgt en daar ook gelukkig is en van daaruit misschien weer verder kan komen.

Er wordt gewerkt volgens een vast rooster. We werken daarnaast ook aan de leerwensen en behoeften van de leerling. Wat is voor hem/haar belangrijk en wat vindt hij/zij zelf belangrijk.

Op maandag en dinsdag  is er gym, gegeven door de vakleerkracht. Denk aan de gymspullen. Verder zal er op een extra moment in de groep maar ook tijdens de pauzes buiten aandacht besteed worden aan bewegen.

In de groep ligt de nadruk  op het leren omgaan en toepassen van het geleerde. Dit komt o.a. naar voren bij het geldrekenen, budgetteren, verkeer, praktisch rekenen, formulieren invullen, gezond gedrag, EHBO, burgerschap enz.

We maken er weer een gezellig en leerzaam jaar van.

José Nijsten

Nieuws

Zet je licht aan! actie

dinsdag 15 oktober

Groep bbb heeft meegedaan aan de actie “Zet je licht aan!”. José had de materialen aangevraagd. In de groep hebben ze er over gesproken waarom het belangrijk is dat je in het donker met licht aan fietst. Met spuitkrijt en een sjabloon van de tag ‘Zet je licht aan’ gingen Gerone en Rafaël op pad

Lees verder