vso mb-c

Hallo allemaal!

Wij starten dit jaar in Mb-c met 4 jongens en 4 meiden. We hebben de boel dus eerlijk verdeeld. De juffen zijn even een puzzeltje maar ook dat komt helemaal goed! Maandag start Nicole met Marlena

Dinsdag hebben we onze Gea met Marlena en Woensdag de vertrouwde Ilone met Marlena.

Dan is daar donderdag Ilone en Cynthia samen die ook de vrijdag bezetten. We werken in de klas veel met picto’s en foto’s dus voor de leerlingen is het bij binnenkomst direct duidelijk wie wanneer werkt. In de praktijk went het snel😉.

Wij van mbc houden van werken. Veel werken! We nemen graag alle klusjes aan binnen school en voeren deze met veel liefde uit. Zo hebben we de hele milieustraat voor onze rekening genomen. We halen elke dag het oud papier op binnen school en sorteren deze vervolgens in ons werklokaal. Dit lokaal hebben we zo ingericht dat het een beetje op een echte werkplaats lijkt. Het papier wordt gescheiden van de belangrijke documenten (die dan weer worden gesnipperd) en het wordt gesorteerd op papier met nietjes of zonder nietjes. Ook worden de grote kartonnen dozen verscheurt en plastic gescheiden van het andere afval.

Daar houdt onze schooldag niet mee op, ook moet er nog de facilitaire ronde worden gedaan! Dit betekend dat we elk toilet inspecteren op de aanwezigheid van closet papier en de papieren handdoekjes.

Deze praktijkvaardigheden blijven we dagelijks trainen. de middag plannen we vol met activiteiten als woordenschat en sociale vaardigheden en dan soms, heel soms, is er even tijd voor ontspanning want ook dat is heel belangrijk!

Kortom, Mbc is een groep wat niet stil zit! En dat willen we ook niet. We blijven elkaar uitdagen om iets nieuws te leren, om elkaar te motiveren om door te gaan want, van proberen kun je leren!

Bent u nu heel nieuwsgierig geworden van onze werkwijze, schroom dan niet en neem contact op. Een kijkles in de klas is altijd leuk!

U bent van harte welkom.

Tot ziens

Groetjes

Nicole, Gea, Ilone, Marlena, Cynthia

mbc.zevenster@stichtingschool.nl