vso mb-c

                                                                                    September 2019

Hallo ouder(s) en verzorger(s),

Wij zijn Mbc en wij werken met de leerlingen erg praktijk gericht. Daarnaast blijven we uiteraard werken aan de cognitieve aspecten wat in het belang is voor de leerlingen. En haalbaar is voor de leerlingen.

Dit schooljaar zitten er 6 jongens en 2 meiden in de klas. Met als begeleiding: Mirjam, Marlena, Ilone en Patricia.

  • Maandag Mirjam en Patricia
  • Dinsdag Mirjam en Marlena
  • Woensdag Ilone en Marlena
  • Donderdag Ilone en Marlena
  • Vrijdag Ilone en Patricia

 

We werken in de klas veel met picto’s en foto’s, zodat het voor de leerlingen bij binnenkomst direct duidelijk wie wanneer werkt met praktijkvakken. Ook zullen we dit schooljaar gaan werken met weektaken. Denk hier bijvoorbeeld aan vegen of een computer afsluiten.

Met praktische werkzaamheden werken we graag met onze handen in en rondom de school. Zo halen we bijvoorbeeld elke dag het oud papier op binnen school en sorteren deze vervolgens in ons werklokaal. Dit lokaal hebben we zo ingericht dat het een beetje op een echte werkplaats lijkt. Het papier wordt gescheiden van de belangrijke documenten (die dan weer worden gesnipperd) en het wordt gesorteerd op papier met nietjes of zonder nietjes. Ook worden de grote kartonnen dozen verscheurt en plastic gescheiden van het andere afval. Daar houdt onze schooldag niet mee op, ook moet er nog de facilitaire ronde worden gedaan! Dit betekend dat we elk toilet inspecteren op de aanwezigheid van closet papier en de papieren handdoekjes. We doen elke week ook 3x de was voor school. We vouwen het, we wassen het, we maken gebruik van een droger, we halen het vuile was op en voorzien de lokalen van schone was. Deze praktijkvaardigheden blijven we dagelijks trainen.

Naast de praktische werkzaamheden bieden we ook nog andere activiteiten. Denk aan woordenschat, ReSeVo (sociale vaardigheden), Handvaardigheid, naam schrijven enz. Alles wat belangrijk is om hun verder te helpen in hun ontwikkeling naar hun uitstroomprofiel. Na inspanning komt ontspanning en dat gebeurd meestal in de middag nog even voordat we naar huis gaan.

Kortom, Mbc is een groep wat niet stil zit! En dat willen we ook niet. We blijven elkaar uitdagen om iets nieuws te leren, om elkaar te motiveren om door te gaan want, van proberen kun je leren!

Dit schooljaar verwelkomen we ook twee nieuwe stagiaires. Op de ma en di is Whitney aanwezig. Op de woe, do en vrijdag is Nikos aanwezig in onze klas.

De ouder(s) verzorger(s) binnen het VSO gebruiken mail als overdracht. Maar een agenda om even gauw er iets in te schrijven is ook reuze handig. Telefonisch zijn we voor schooltijd bereikbaar tot 08.30 uur en uiteraard na schooltijd vanaf 15.15 uur.

 

Belangrijk om te weten:

Maandag gym                         Graag meenemen: gymkleding, een handdoek en deodorant

Dinsdag tosti dag/ gym/soep        Graag meenemen: Broodjes kaas, gymkleding, een handdoek en deodorant.  De leerlingen kunnen soep bestellen. Kosten 1 euro per keer.

Donderdag Hap v/ d week          De leerlingen kunnen een hap van de week bestellen. Kosten 1 euro per keer.

Vrijdag gym/ broodmaaltijd         Graag meenemen: gymkleding, een handdoek en deodorant. De leerlingen krijgen in de middag brood van school.

 

 

Met vriendelijke groet,

Ilone, Mirjam, Marlena en Patricia                    mbc.zevenster@stichtingschool.nl

 

Nieuws

Onze knutselwerk is eindelijk af!

woensdag 10 juni

Wat is het toch fijn om na al die weken weer onze leerlingen te zien in Mbc! Lekker weer aan de slag met de dagelijkse activiteiten op school. Eindelijk konden we onze mooie knutselwerken/theepotten voorzien van bloemetjes. Ze hadden al een tijdje geleden zo hun best gedaan om er iets moois van te maken. We

Lees verder

Herfst knutselen in de klas

dinsdag 29 oktober

   In de gele groep hebben ze slakken geknutseld van kalebassen.        In mbc hebben ze paddenstoelen van klei gemaakt en mooi geverfd en spinnenwebben getekend.

Lees verder