vso mb-c

Wij zijn Mbc en wij werken met de leerlingen erg praktijk gericht. Daarnaast blijven we uiteraard werken aan de cognitieve aspecten wat in het belang is voor de leerlingen. En haalbaar is voor de leerlingen.

Dit schooljaar zitten er 9 leerlingen in de klas. Met als begeleiding: Mirjam, Nikita, Ilone en Patricia.

  • Maandag Mirjam en Patricia
  • Dinsdag Mirjam en Nikita
  • Woensdag Ilone en Nikita
  • Donderdag Ilone en Nikita
  • Vrijdag Ilone en Mirjam

We werken in de klas veel met picto’s en foto’s, zodat het voor de leerlingen bij binnenkomst direct duidelijk wie wanneer werkt met praktijkvakken. Ook zullen we dit schooljaar gaan werken met weektaken. Denk hier bijvoorbeeld aan vegen of een computer afsluiten.

Met praktische werkzaamheden werken we graag met onze handen in en rondom de school. Zo halen we bijvoorbeeld elke dag het oud papier op binnen school en sorteren deze vervolgens in ons werklokaal. Dit lokaal hebben we zo ingericht dat het een beetje op een echte werkplaats lijkt. Het papier wordt gescheiden van de belangrijke documenten (die dan weer worden gesnipperd) en het wordt gesorteerd op papier met nietjes of zonder nietjes. Ook worden de grote kartonnen dozen verscheurt en plastic gescheiden van het andere afval. Daar houdt onze schooldag niet mee op, ook moet er nog de facilitaire ronde worden gedaan! Dit betekend dat we elk toilet inspecteren op de aanwezigheid van closet papier en de papieren handdoekjes. We doen elke week ook 3x de was voor school. We vouwen het, we wassen het, we maken gebruik van een droger, we halen het vuile was op en voorzien de lokalen van schone was. Deze praktijkvaardigheden blijven we dagelijks trainen.

Naast de praktische werkzaamheden bieden we ook nog andere activiteiten. Denk aan woordenschat, ReSeVo (sociale vaardigheden), Handvaardigheid, naam schrijven enz. Alles wat belangrijk is om hun verder te helpen in hun ontwikkeling naar hun uitstroomprofiel. Na inspanning komt ontspanning en dat gebeurd meestal in de middag nog even voordat we naar huis gaan.

Kortom, Mbc is een groep wat niet stil zit! En dat willen we ook niet. We blijven elkaar uitdagen om iets nieuws te leren, om elkaar te motiveren om door te gaan want, van proberen kun je leren!

De ouder(s) verzorger(s) binnen het VSO gebruiken mail als overdracht. Maar een agenda om even gauw er iets in te schrijven is ook reuze handig. Telefonisch zijn we voor schooltijd bereikbaar tot 08.30 uur en uiteraard na schooltijd vanaf 14.30 uur.

 

Met vriendelijke groet,

Ilone, Mirjam, Nikita en Patricia                    mbc.zevenster@stichtingschool.nl

Nieuws

Smaakles Kok in de klas bij mbc

dinsdag 6 oktober

Gisteren heeft de mbc groep meegedaan aan Kok in de klas. Door corona kan er geen kok van een restaurant op school komen om een les te geven, maar dat is goed opgelost want de les kon op het digibord bekeken worden. In totaal hebben leerlingen van 80 basisscholen de online Smaakles gevolgd van chef-kok

Lees verder

MBC heeft een project over huizen bouwen.

woensdag 16 september

In de klas hebben ze het over diverse beroepen van de mensen die in de huizenbouw werken. Wat heb je voor gereedschap nodig om iets te maken. De leerlingen nogen ook zelf gereedschap uitproberen. Er worden huizen gebouwd met Lego.             Vlakbij de school werd de Lidl verbouwd en wordt er een

Lees verder