vso ob-a

Maandag Marcel S Jenna
Dinsdag Marcel S Jenna
Woensdag Marcel S Jenna
Donderdag Marcel S Iris
Vrijdag Marcel S Iris

.

OB A is de eerste onderbouwgroep in het VSO. In deze groep starten leerlingen vanuit het SO of ze komen van een andere school waar ze VSO advies hebben gekregen. In de onderbouw leren leerlingen werken met een rooster en ze oefenen met prakrijkvakken. In het begin van het schooljaar worden ze hierin door de groepsleiding begeleid en gedurende het schooljaar doen ze dit steeds zelfstandiger.

We werken drie dagen in de week groepsdoorbroken voor de vakken rekenen, spelling en lezen en we hebben drie middagen les in de praktijkvakken. Op maandag en woensdag hebben we gymles en zijn we met de hele klas bij elkaar in het lokaal. Dat besteden we tijd aan SOVA (sociale vaardigheden) burgerschap, ReSeVo (relationele en seksuele vorming), begrijpend lezen, meten, tijd en geld en aan projecten zoals muziek, kunst en wereld oriëntatie.

Plannen en tijdsoriëntatie zijn erg belangrijk in de onderbouw omdat de leerlingen op verschillende dagen naar verschillende vakken gaan. We werken met een dagplanning en waar het kan met een agenda voor de leerlingen. Ook hebben leerlingen een persoonlijk rooster. Zelfstandigheid en samenwerking worden zoveel mogelijk gestimuleerd want dit zijn hele belangrijke werknemersvaardigheden voor later.

In OB A zitten bij de start van dit schooljaar 11 leerlingen in de groep.

Voor  vragen kunt u ons altijd bellen (na schooltijd) of mailen.

Ons mailadres is:
oba.zevenster@stichtingschool.nl

Nieuws

Een vrolijk schoolplein

woensdag 25 januari

. Mbc en Oba hebben gisteren het schoolplein een stuk vrolijker gemaakt. .  

Lees verder

Herfstwandeling OBA

dinsdag 11 oktober

Vorige week had juf Natascha een studiedag en daarom ging de gymles niet door. Om toch even lekker te bewegen ging OBA al vroeg met de hele groep naar buiten voor een herfstwandeling. Met behulp van een zoekkaart gingen ze samen op zoek naar dingen die horen bij de herfst. Het was soms best even

Lees verder