vso ob-a

Maandag en dinsdag Willemien en Patricia

Woensdag en donderdag Andrea

Vrijdag Andrea en Patricia

Behalve dat we onderwijs krijgen in onze eigen groep krijgen we ook praktijkvakken aangeboden. Hierin zit een opbouw voor de leerlingen. Dit doen we omdat ze nieuw zijn binnen het VSO. Dit schooljaar starten we met de praktijkvakken tuinonderwijs, koken op wonen, linnenkamer en houtbewerking. Met de praktijkvakken werken we met periodes van 8 tot 9 weken. Er gaan steeds drie a vier leerlingen in een groepje die daar naar toe gaan. Tuinonderwijs krijgen de leerlingen het hele schooljaar door. Daardoor kunnen de leerlingen alle tuinactiviteiten/seizoenen meemaken en ervaringen in op doen.

Dit schooljaar zullen we ons sterk bezig houden in oba met ReSeVo. Omgang met elkaar staat centraal en groepsvorming. Daarna zullen we halverwege het schooljaar evalueren of we de lichamelijke veranderingen van de leerlingen gaan bespreken. Uiteraard zullen we ons bezig blijven houden met het cognitieve gedeelte en het geleerde zoveel mogelijk leren toepassen in de praktijk.

Alle informatie wat belangrijk is om te weten en het weekstukje van oba zelf zullen we als groepsleiding per e-mail versturen. Soms zal er een losse brief/formulier meegegeven worden omdat dit als opdracht uitgedeeld wordt vanuit de orientatiëlokaal.

De leerlingen krijgen een schoolkalender van 2017-2018 en een brief over de groepsavond met uitleg over de praktijkvakken.

Belangrijke regels om te weten van OBA:

-We starten in de klas om 8.45 uur.

-Mobieltjes en waardevolle spullen gaan bij binnenkomst in het kluisje.

-Kluissleutels blijven in de klas en mogen nog niet mee naar huis genomen worden.

-Agenda elke dag meenemen. (Maandag schrijven met de leerlingen de planning voor de komende week. Ook schrijft de groepsleiding zelf soms mededelingen of vragen in de agenda van de leerling. Dit betekent dat de ouder(s) en verzorger(s) af en toe in de agenda moeten kijken.

-Gymkleding en een handdoek meenemen elke maandag en vrijdag.

-Vrijdag is het Gameday. Dan mogen de leerlingen van thuis iets meenemen. Denk aan MP3speler, speelgoed, ruilmateriaal enz.

-Vrijdag is er een tostidag. De leerlingen mogen dan tosti’s maken van hun eigen meegenomen brood. Uiteraard moet er wel kaas op zitten.

Met vriendelijke groet,

Willemien, Andrea en Patricia

oba.zevenster@stichtingschool.nl

Nieuws

Oba in de tuin aan het werk

zondag 7 april

OBA had vorige week geen gym omdat Natascha mee was met het stagekamp. De groep is onder gymtijd met z’n allen in de tuin gaan werken.  Daar is nu genoeg te doen.  Er is heel hard gewerkt.        

Lees verder

Werkstukken in maart van OB-A

vrijdag 22 maart

Een voorjaarskunstwerk met verf en watten           Een “Bad Hair Day” werkstuk met oliekartel en ecoline.          

Lees verder

Verjaardag juf Patricia vieren

zondag 3 maart

15 februari hebben we met de groep de verjaardag van juf Patricia gevierd.  Gezellig met elkaar thee drinken met een heerlijk stuk appeltaart erbij.        

Lees verder

oba en obb water(zuiverings)les

vrijdag 22 februari

Na de leuke waterlessen van dinsdag 5 februari op school mochten wij op donderdag 14 februari met de groepen oba en obb op excursie naar de waterzuiveringsinstallatie. Het was een leerzame en leuke rondleiding. Zie de foto’s. Dankzij ouders van de ouderraad die ons er naar toe hebben gereden. Bedankt voor het rijden! Van de

Lees verder

Heerlijk lunchen in Oba

maandag 11 februari

Nadat we dinsdagmiddag  29 januari van de Brandweer terug kwamen op school gingen we als groep gezellig lunchen. De tafel werd bijna helemaal gedekt met allemaal zelfgemaakte spulletjes. Alle leerlingen in Oba hadden namelijk  een placemat, een water flesje, een onderzetter en een servettenring gemaakt. De leerlingen genoten ontzettend aan de grote tafel. Er werd veel

Lees verder

oba en obb naar de brandweer

dinsdag 29 januari

Maandag kregen de groepen oba en obb op school voorlichting van de brandweer. Brandweerman de Boer had een mooie leskist bij zich en vertelde ons over brandveiligheid in huis en over de brandweer in het algemeen. Dinsdag kregen de groepen oba en obb een rondleiding in de brandweerkazerne. We kregen eerst een filmpje te zien

Lees verder

Ik lekker fit op papier!

dinsdag 22 januari

In oba hebben ze prachtige kunstwerken gemaakt met het thema “ik lekker fit” groente en fruit.       

Lees verder

Oefenen oefenen en nog eens oefenen!

woensdag 16 januari

In oba zijn ze druk begonnen met dammen. Alle leerlingen van Oba hebben zich opgegeven voor het jaarlijkse Dycore damtoernooi binnen school. Nu wordt er druk geoefend. Binnenkort zullen de voorrondes beginnen en in februari zal de finale plaatsvinden. De leerlingen zijn erg fanatiek en enthousiast! Leuk!  

Lees verder

Ik lekker fit: Energie op doen in Oba!

dinsdag 15 januari

Ik lekker fit:     Energie op doen in Oba! Goed bezig!!!!

Lees verder

Ik en mijn omgeving/ Bezoekje politiebureau/ Dinsdag 16 oktober 2018

donderdag 1 november

We zijn met de klas naar het Politiebureau geweest. Daar kregen we een rondleiding van politieagent Wouter. Wouter vertelde van alles en ook mochten we een aantal dingen zien. Zoals een politieauto ….waar we allemaal even in mochten zitten!!!!!!! Ook mochten we een kogelvrij vest aan doen en voelen hoe het is om handboeien  te dragen!!!!!!

Lees verder