vso ob-a

Dit jaar zitten er 12 leerlingen in OB-a. Er zijn 3 leerlingen van het SO naar OB-a gekomen.  In OB-a werken Willemien en José. Willemien was al werkzaam in het VSO en José is van het SO naar het VSO gegaan.
Op maandag zijn Willemien en José in de groep.
Op dinsdag is Willemien in de groep met Dunya (stagiaire)
Op woensdag zijn Willemien en José allebei vrij. Er worden op deze dag praktijkvakken gegeven. De groepsleiding van de praktijklessen starten deze ochtend met de leerlingen in de groep. In de pauze en met het naar huis gaan is deze zelfde groepsleiding in OB-a.
Op donderdag en vrijdag zijn Willemien en José allebei in OB-a.

Op maandag en dinsdag  is er gym, gegeven door de vakleerkracht. Denk aan de gymspullen. Verder zal er op een extra moment in de groep maar ook tijdens de pauzes buiten aandacht besteed worden aan bewegen.

Er wordt gewerkt volgens een vast rooster. We werken daarnaast ook aan de leerwensen en de behoefte van de leerling.

Mocht u vragen hebben dan kunt u deze stellen: oba.zevenster@stichtingschool.nl of u kunt de groepsleiding aanspreken.

We maken er weer een gezellig en leerzaam jaar van.

Groetjes
Willemien, Dunya en José

 

 

 

 

 

Nieuws

OBA zou OBA niet zijn als er niet iets te smikkelen valt.

woensdag 8 april

Naast het werk dat de leerlingen van deze klas doen, zoals rekenen, taal, schrijven, wereldoriëntatie en tekenen, zijn ze ook graag bezig met hun handen! En vooral als het resultaat in de mond kan! Oh ja en vervolgens gaan ze echt wel 5 kilometer wandelen of  een rondje fietsen. Echt OBA….                         

Lees verder

Luchtdrukproef in oba

vrijdag 22 november

Donderdag 21 november was het weer tijd voor een proef in OBA. Het ging over luchtdruk. Het was erg grappig: We konden het vlammetje “Zie ginds komt de stoomboot ”  laten dansen!

Lees verder

OBA heeft weer mooie kunstwerken gemaakt

donderdag 21 november

“Zie de maan schijnt…” OBA heeft gewerkt met pastelkrijt, steenkool en waterverf. Mooi hè?        

Lees verder

Natuur- en scheikunde project oba

woensdag 13 november

In OBA hebben we vanaf de herfstvakantie een nieuwe project: Natuur- en scheikunde! Elke week doen we enkele proefjes. Maandag 11 november gingen we aan de slag met zuurstof die opraakt als je een waxinelichtje laat branden in een omgekeerd glas. En o wonder! De limonade die op het bord lag gaat in het glas

Lees verder

Oba weegt.

zondag 10 november

Wat is zwaar, wat licht Zet de voorwerpen op volgorde van licht naar zwaar. De leerlingen moeten samenwerken en met elkaar beslissen.

Lees verder

In ob-a doen ze proefjes

maandag 4 november

Dit is erg leuk, en we ontdekken grappige dingen. Hier gingen ze kijken wat de pingpongbal doet als je die in het water legt.

Lees verder

Linosnijden in oba

donderdag 31 oktober

Linosnijden, enkele leerlingen hadden hier al ervaring mee, voor anderen was het nieuw. Best spannend want de grootste uitdaging zit ‘m in het heel houden van vingers, dus een pleisterloos resultaat be   halen. En dat is gelukt. Zonder beschadigingen aan ledematen heeft OBA het voorafgemaakt ontwerp overgebracht op een stuk lino en vervolgens uitgesneden

Lees verder

Oba en de combi van viltstift en kleurpotlood

woensdag 9 oktober

De afgelopen twee weken heeft OBA gewerkt met de combi van viltstift en kleurpotlood. Deze materialen zijn verwerkt in bijzondere vormen, een soort wolken. Best even ingewikkeld om te maken maar erg verrassend geworden.

Lees verder

Nieuwe kunst aan de wand in OBA

woensdag 2 oktober

Nieuwe kunst aan de wand in OBA. De leerlingen hebben weer prachtige kunstwerken gemaakt! Het materiaal was viltstift, het onderwerp LANDSCHAP.           

Lees verder