vso ob

Dit jaar zitten er 14 leerlingen in OB, er is dit schooljaar een onderbouwgroep.  Er zijn leerlingen van het SO naar OB gekomen en er zijn twee leerlingen van buitenaf in de groep.

In OB werken Willemien, Khalid en Patricia. Willemien was al werkzaam in het VSO en Khalid is van het SO naar het VSO gegaan. Op vrijdag werkt Patricia samen met Khalid; dat is de vrije dag van Willemien.

Op dinsdag, donderdag en vrijdag werken we groepsdoorbrekend. In de ochtend werken wij aan rekenen, taal en technisch lezen. In de middag aan praktijkvakken en expressie (muziek, dans en drama, handvaardigheid, tekenen enzovoort).
Op maandag is er gym, gegeven door de vakleerkracht. Denk aan de gymspullen. Verder zal er op een extra moment in de groep maar ook tijdens de pauzes buiten aandacht besteed worden aan bewegen, bijvoorbeeld tijdens spel buiten of een wandeling in het kader van een project.

Er wordt gewerkt volgens een vast rooster. We werken daarnaast ook aan de leerwensen en de behoefte van de leerling.

Mocht u vragen hebben dan kunt u deze stellen: ob.zevenster@stichtingschool.nl of u kunt de groepsleiding aanspreken. Na schooltijd is de beste tijd daarvoor en dat kan telefonisch.

 

Met ons allen, ouders, leerlingen en medewerkers maken we er een goed, positief en leerzaam leerjaar van!

 

Khalid, Patricia en Willemien

Nieuws

Schoolfruit smoothie

maandag 15 februari

Er is weer schoolfruit/groente! Vorige week waren er appels, sinaasappels en worteltjes. In OB maakten ze daar een lekkere smoothie van. Ze persten de sinaasappels uit. De appels schilden ze en werde in stukken gesneden. Worteltjes werden ook in stukjes  gesneden. En dan alles bij elkaar in de keukenmachine. Samen smaakte dat heerlijk!!!  

Lees verder

Praktijkopdracht ob groep

dinsdag 26 januari

De leerlingen van de onderbouw kregen als praktijkopdracht ‘klusjes in en om het huis’. Er is ontzettend hard gewerkt aan deze opdracht. Stofzuigen, de hond uitlaten, de vaatwasser uitruimen, de afwas doen, bestek sorteren, de was ophangen, ze deden het supergoed en stuurden mooie foto’s via de klassen whatsapp. Litchano ging zelfs met de postbezorger

Lees verder

Thuiswerk van Steven uit ob

donderdag 7 januari

Steven uit ob heeft foto’s naar zijn juf Dunja gestuurdvan het werk dat hij thuis voor school gedaan heeft. De EuroFittest, Het grote tel spel en zijn Klusjes kalender. Goed gewerkt Steven!!! . .    

Lees verder

De onderbouwgroep heeft  “Vakken gevuld”.

zondag 23 augustus

De onderbouwgroep heeft  “Vakken gevuld”. Gooien met twee dobbelstenen, uitrekenen hoeveel het is en een vakje inkleuren op papier. Goed samengewerkt!

Lees verder