consumptieve vakken

Catering
Binnen het VSO hebben we de cateringgroep. De catering wordt begeleid door Mirjam, Trees, Janet en Cynthia. Ons restaurant “Leuk en Lekker” is op de dinsdag- en donderdagmiddag geopend tussen 12.00 en 12.45 uur. De locatie van ons restaurant is op de 1e verdieping in het schoolgebouw.

Naast het maken van de soep, het bakken van een taart en het maken van een hap is er aandacht voor tafeldekken (restaurant), hygiëne, het gebruik van een spoelkeuken, inrichten van een buffet, geld/kassa, het schoonmaken van het restaurant en de aanrechten, poleren van bestek en servies, het opruimen van schone spullen op de juiste plek, etc.

Dinsdag: Verse Soepdag
Op dinsdag is het verse soepdag. De verse soep wordt door de leerlingen van de catering bereid en kost €1.-. We maken bij de soep een klein hapje. Dit varieert van een soepstengel, stukje stokbrood, tot een bladerdeeghapje. Op maandagmorgen gaat de bestellijst rond.
Leiding: Trees en Janet

  groentesoep

Woensdag: Taartendag
Op woensdagochtend worden er door de cateringgroep taarten gebakken. Deze taarten worden te koop aangeboden aan de collega’s binnen ons team die bijv. jarig zijn en willen trakteren. In de afgelopen jaren is gebleken dat er vanuit ouders ook belangstelling is om bij ons een taart te bestellen. Mocht u interesse hebben, vraag dan via de leiding van de groep van uw kind een bestellijst aan. Wij bakken graag voor u. Graag de taart uiterlijk 1 week van te voren bestellen.
Leiding: Cynthia (samen met een stagiaire).

De prijzen van onze taarten zijn:
Appel taart € 6,-
Appel noten taart € 6,50
Cake € 4,-
Cake appel € 4,50
Hartige taart vlees € 6,-
Hartig taart vis € 6,50

De speciale taart die per periode te bestellen is (Italiaanse hartige taart kip of tonijn) € 6,50
Verzoekjes kunnen in overleg.

 

Donderdag: Hap van de week
Op de donderdag is er de hap van de week en die kost € 1,00. De hap van de week wordt door de leerlingen van de cateringgroep verzorgd en varieert van een broodje tot een maaltijd. Op de dinsdag kan iedereen een bestelling plaatsen. Er wordt dan met een bestellijst rondgegaan.
Leiding: Janet en Mirjam

  Nasi

Eten in restaurant “Leuk en Lekker”
Leerlingen en gasten kunnen bij ons in het restaurant eten en zullen dan ook worden bediend door de leerlingen uit de cateringgroep. Van de leerlingen die in ons restaurant lunchen wordt verwacht dat zij met mes en vork eten en zich ook zullen gedragen zoals het in een restaurant hoort. De afgelopen schooljaren zijn er ook ouders en andere gasten van buiten school in ons restaurant komen lunchen. Wij hebben dit als erg leuk en heel leerzaam ervaren. Mocht u eens zin hebben om op de dinsdag of donderdag de lunch bij ons te komen gebruiken, dan bent u van harte welkom. Wilt u het ons wel van te voren even laten weten, dan kunnen wij er bij de inkoop en reservering in ons restaurant rekening mee houden.
Openingstijden restaurant op de donderdag: 12.00 – 12.45 uur.

Knipkaart
Een ander betaalmiddel dan geld, is onze knipkaart. Er is keuze uit een knipkaart van € 3,00 , € 5,00 of € 10,00. De ervaring is dat dit betaalmiddel voor een leerling, maar ook voor ons, goed werkt. De knipkaart kan gekocht worden op de dinsdag, woensdag en donderdag vóór 9.00 uur in de keuken bij Trees, Cynthia, Mirjam of Janet.

Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met Trees, Cynthia, Mirjam of Janet. Telefoonnummer: 0320-258757. Bereikbaar op de dinsdag, woensdag, donderdag. Bij voorkeur bellen vóór of na schooltijd.